DOMO

DOMO en Ultrapolymers breiden hun pan-Europese samenwerking op het gebied van distributie uit met alle Technyl-producten

  • Ultrapolymers is aangesteld als pan-Europese distributeur voor DOMO's Technyl® producten
  • De overeenkomst vormt een aanvulling op het bestaande partnerschap tussen beide bedrijven
  • Vanaf 1 mei zal Ultrapolymers de distributie verzorgen van de volledige DOMO-portefeuille met technische polymeren op basis van PA6 en PA66, PPA en PPS
  • Deze grotere samenwerking stelt DOMO in staat om eindgebruikers in alle Europese landen te bereiken en te voldoen aan de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen

Leuna, 30 april 2020 - DOMO Chemicals, toonaangevend producent van technische materialen en Ultrapolymers, het pan-Europese distributiebedrijf, hebben een Europees distributiepartnerschap aangekondigd. De overname door DOMO van de Europese Performance Polyamides Business (Polytechnyl) van Solvay heeft de aanzet gegeven tot een wijziging in de distributiestructuur van Technyl®-producten. Vanaf 1 mei 2020 zal Ultrapolymers, naast het historische productassortiment van DOMO, als pan-Europese distributeur voor de Technyl®-producten van het bedrijf optreden.

Ultrapolymers, een onderdeel van de Ravago Group, is een toonaangevende distributeur van polymeren die in oktober 2002 in België werd opgericht. Ultrapolymers beschikt over 27 rechtspersonen in Europa, Turkije en Zuid-Afrika en verkoopt aan klanten in meer dan 40 landen. De 45 magazijnen bevinden zich in de strategische nabijheid van de klanten om een veilige en snelle levering te garanderen.

Marc Swatosch, Europees Product Manager bij Ultrapolymers vertelt hierover: “Door dit partnerschap met DOMO, een van de grootste spelers op de polyamidemarkt, kunnen we ons aanbod met een hoogwaardige PA6- en PA66-portfolio uitbreiden naar alle Europese landen[1]. De bestaande DOMAMID® en ECONAMID® -klanten van Ultrapolymers kunnen dezelfde standaard van dienstverlening verwachten, maar met een nog breder aanbod.”

Vanaf 1 mei zal Ultrapolymers het volledige DOMO-portfolio van technische polymeren op basis van PA6 en PA66, PPA en PPS, verkocht onder de merken TECHNYL®[2], DOMAMID®, THERMEC™ en ECONAMID®, distribueren.

DOMO is de op één na grootste polyamideproducent in Europa en heeft zich gericht op de ontwikkeling van duurzame oplossingen. Met de overname van Polytechnyl is het duurzame productassortiment van het bedrijf aanzienlijk uitgebreid. Hiermee is de portfolio uitgebreid met de Technyl® 4Earth® producten, ontwikkeld met behulp van gerecycleerde afvalweefsels uit airbags.

Ron Bult, EP Global Sales Director bij DOMO, zegt: “De samenwerking met Ultrapolymers is vanaf het begin zeer succesvol geweest. Ultrapolymers is betrouwbaar, eenvoudig om mee te werken, professioneel en altijd op zoek naar commerciële en technische oplossingen. Door ons partnerschap uit te breiden met de bedrijfstak Polytechnyl, kunnen we nu eindgebruikers in alle Europese landen bereiken en snel reageren om te voldoen aan de behoeften van kleine tot middelgrote klanten in het hele continent.”

De overgang naar Ultrapolymers zal twee maanden duren. Om een naadloze overgang voor klanten en bedrijfscontinuïteit te garanderen, hebben de twee bedrijven een document met vragen en antwoorden opgesteld waarin alle praktische details van deze belangrijke verandering worden beschreven.

 

[1] Ultrapolymers distibueert producten in alle Europese landen, met uitzondering van Servië en Rusland.

[2] DOMO verkoopt of distribueert geen Technyl®-kwaliteit aan klanten en distributeurs buiten de Europese Economische Ruimte en Zwitserland. TECHNYL® is een geregistreerd handelsmerk van DOMO.

Lezersvragen

DOMO Chemicals
Am Haupttor, Bau 3101
06237 Leuna
Germany

www.domochemicals.com

domo


Opmerkingen voor de redactie

Over DOMO Chemicals

DOMO Chemicals is een toonaangevende producent van hoogwaardige technische nylon materialen voor diverse markten, waaronder de automobiel-, voedingsmiddelen-, medische, farmaceutische, chemische en elektronische industrie. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van geïntegreerde nylon 6 en 66-producten aan, waaronder halffabrikaten, harsen, technische kunststoffen, performance vezels en verpakkingsfolie alsmede de distributie van petrochemische producten. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Duitsland maakt gebruik van geavanceerde technologie en inzichten van de consument om duurzame en innovatieve oplossingen te leveren. DOMO realiseerde in 2019 een omzet van meer dan 900 miljoen euro en heeft in 2020 wereldwijd ongeveer 2200 medewerkers in dienst.

www.domochemicals.com

Over Ultrapolymers

Als toonaangevende polymeerdistributeur streeft Ultrapolymers ernaar een hoogwaardige dienstverlening en deskundig technisch advies te leveren om een langdurige relatie met zijn klanten te ontwikkelen.

Ultrapolymers werd in oktober 2002 in België opgericht en maakt deel uit van de Ravago Group, waardoor het snel een gerespecteerd leider is geworden in de distributie van polymeren.

www.ultrapolymers.com

Related images

Technyl®, a new broad Polyamide 6 and 66-based offer now distributed by UltraPolymers in addition to the historical DOMO's engineering plastics portfolio.

 

Editorial enquiries

Elisabetta Testa
Communications
DOMO Engineering Plastics

+39 0464 587 650

elisabetta.testa@​domo.org

Francoise Jirgens
Director Corporate Communications
DOMO Chemicals

+33 6 47 44 02 99

francoise.jirgens@​domo.org

Kristóf Kovács
Marketing Solutions NV

+32 33 13 03 11

kkovacs@​marketing-solutions.com

Jan Van Camfort
Marketing & Communication
Ultrapolymers

+32 14 67 25 11

communication@​ultrapolymers.com

Marc Swatosch
European Product Management
Ultrapolymers

+49 821 272330

marc.swatosch@​ultrapolymers.com

 

 

Share

 

More news from