DOMO

DOMO Chemicals ondertekent overeenkomst voor de overname van Solvay’s Performance Polyamides Business in Europa

  • De deal omvat de Engineering Plastics activiteiten in Frankrijk en Polen; de High Performance Fibers activiteiten in Frankrijk; en de Polymer and Intermediates activiteiten in Frankrijk, Spanje en Polen.
  • De overname zal Domo Chemicals' engineered materials activiteiten, gebaseerd op de hoogwaardige technische polyamidepolymeren, aanzienlijk versterken en van het bedrijf een Europese marktleider in zijn sector maken.
  • De sterke reputatie van het merk Technyl® is een perfecte aanvulling op het polyamideportfolio van DOMO.

Gent, 14 augustus 2019 - DOMO Chemicals en Solvay ondertekenden vandaag een overeenkomst voor de overname van Solvay's hoogwaardige polyamide-activiteiten in Europa door DOMO. Deze overeenkomst omvat de Engineering Plastics activiteiten in Frankrijk en Polen; de High Performance Fibers activiteiten in Frankrijk; de Polymer and Intermediates activiteiten in Frankrijk, Spanje en Polen. Een joint venture tussen BASF en DOMO voor de productie van een belangrijke grondstof adipinezuur maakt eveneens deel uit van de overeenkomst. De Business omvat productie, verkoop, technische ondersteuning, R&D en Innovation services met een gezamenlijke personeelsbezetting van ongeveer 1100 medewerkers. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de bevoegde mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting aan het einde van Q4 2019 worden afgerond. De door DOMO te betalen aankoopprijs op een kas- en schuldenvrije basis zou ongeveer 300 miljoen euro bedragen.

De overname van deze toonaangevende Polyamide 6.6-activiteit zal Domo Chemicals' engineered materials activiteiten, gebaseerd op de hoogwaardige technische polyamidepolymeren, aanzienlijk versterken. Door deze acquisitie wordt DOMO Chemicals een Europese marktleider in zijn sector. Het resultaat: een robuust geïntegreerd bedrijf met unieke technologische know-how en een gegarandeerde aanvoer van strategische grondstoffen. Door de overname zal de omzet van Domo Chemicals groeien van 900 miljoen euro naar 1600 miljoen euro.

Alex Segers, CEO van DOMO Chemicals, noemde de acquisitie "een belangrijke stap voorwaarts. We kijken uit naar de integratie van de diverse teams en talenten van beide bedrijven die onze service en onze portfolio naar onze klanten toe in belangrijke mate gaan verbreden, ondersteund door een sterk innovatieplatform als motor voor onze duurzame groei. De sterke reputatie van het merk Technyl® vormt een perfecte aanvulling op ons breed assortiment van engineered materials (DOMAMID®) en circulaire polyamides onder de merknaam ECONAMID®. Deze acquisitie biedt ongetwijfeld mooie ontwikkelingskansen voor alle medewerkers van beide bedrijven.”

Lezersvragen

DOMO Chemicals
Am Haupttor, Bau 3101
06237 Leuna
Germany
www.domochemicals.com
domo

Opmerkingen voor de redactie

Over DOMO Chemicals

DOMO Chemicals is een toonaangevende producent van hoogwaardige technische materialen voor diverse markten, waaronder de automobiel-, voedingsmiddelen-, medische, farmaceutische, chemische en elektronische industrie. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van geïntegreerde nylon 6-producten aan, waaronder halffabrikaten, harsen, technische kunststoffen en verpakkingsfolie alsmede de distributie van petrochemische producten. Het familiebedrijf met hoofdzetel in België maakt gebruik van geavanceerde technologie en inzichten van de consument om duurzame en innovatieve oplossingen te leveren. DOMO realiseerde in 2018 een omzet van meer dan 900 miljoen euro en heeft wereldwijd ongeveer 1100 medewerkers in dienst.

www.domochemicals.com

Related images

 

Editorial enquiries

Francoise Jirgens
Sustainability & Communications
DOMO Chemicals

+33 6 47 44 02 99
francoise.jirgens@​domo.org

Kristóf Kovács
Marketing Solutions NV

+32 33 13 03 11
kkovacs@​marketing-solutions.com

 

 

Share

 

More news from