CBRB

Het CBRB is al meer dan 85 jaar de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol. Met als doel: versterking van de positie van de aangesloten binnenvaartondernemingen en van de binnenvaart.

Zowel kleine transportondernemingen als grote internationale logistieke dienstverleners zijn bij het CBRB aangesloten. Wij behartigen hun belangen in Den Haag, Brussel, Straatsburg en Genève zonder de ketenpartners uit het oog te verliezen. De leden van het CBRB zijn vertegenwoordigd in alle belangrijke deelsectoren van de binnenvaart, zowel op het niveau van de vervoerder als dat van vervoersorganisator. De aangesloten leden zijn actief in diverse deelmarkten: containers, droge bulk, duwvaart, passagiersvaart, Ro-Ro, sleepvaart en bijzonder transport, tankvaart en veerdiensten. Ook kent het CBRB een omvangrijk netwerk van geassocieerde leden die betrokken zijn bij de bedrijfstak binnenvaart.

CBRB
Vasteland 78
3011 BN Rotterdam
Netherlands
+31 10 798 9800
@CBRBtweets
centraal-bureau-voor-de-rijn-en-binnenvaart
CBRBnieuws

Binnenvaart moet snel verduurzamen

Wil de binnenvaart de schoonste modaliteit blijven ten opzichte van weg en spoor, dan moet de sector versneld verduurzamen. Met die dringende boodschap komt het CBRB tijdens zijn Binnenvaart Jaardiner op 24 november dat als thema heeft De groene versnelling. Tempo is nu echt vereist, stelt deze brancheorganisatie. Het CBRB is dan ook positief over het kabinetsplan om met de sector een Green Deal te sluiten.