Belden

Belden neemt OTN Systems N.V. over

St. Louis, Missouri – 27 januari 2021 - Belden Inc. (NYSE: BDC), een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen voor gespecialiseerde netwerken, maakte vandaag bekend een definitieve overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van het niet-beursgenoteerde OTN Systems N.V., een toonaangevende leverancier van infrastructuuroplossingen voor automatiseringsnetwerken, voor een bedrag van circa USD 71 miljoen (na aftrek van verworven geldmiddelen). De transactie vindt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 plaats, en wordt gefinancierd uit de aanwezige kasmiddelen (saldo ultimo 2020: circa USD 500 miljoen). Los van de transactie verhoogde de Onderneming daarnaast haar prognose voor de omzet en winst per aandeel voor het vierde kwartaal van 2020.

OTN Systems N.V. Belangrijkste kenmerken van de overname

  • Ondersteunt een belangrijke strategische prioriteit van Belden die verband houdt met de groeiende vraag naar industriële automatisering door de toevoeging van bedrijfseigen technologie en bedrijfskritische hard- en softwareproducten voor meer complete end-to-endoplossingen;
  • Versnelt de voortgang met Customer Innovation Center (CIC)-initiatieven van Belden door geavanceerde mogelijkheden voor de verkoop van oplossingen en advisering van klanten, waardoor de Onderneming kan inschrijven op een breder scala aan projecten;
  • Biedt significante zakelijke synergie op product-, technologie- en commercieel gebied;
  • Zorgt voor een aanvullende omzet van circa USD 35-40 miljoen in het eerste volledige jaar van eigendom; en
  • Verwatert de winst per aandeel (GAAP) met circa (USD 0,12-0,09) en draagt in het eerste volledige jaar van eigendom circa USD 0,10-0,13 bij aan de genormaliseerde winst per aandeel.

OTN Systems, met hoofdzetel in Olen (België), is een toonaangevende leverancier van gebruiksvriendelijke en uiterst betrouwbare netwerkoplossingen op maat voor specifieke toepassingen onder zware, bedrijfskritische omstandigheden. De technologie van OTN Systems biedt klanten toegevoegde waarde doordat zij op eenvoudige wijze complexe netwerken kunnen bouwen, onderhouden én bewaken in groeiende industriële markten, zoals de verwerkende industrie en markten voor energieoverdracht en openbaar vervoer. Belden en OTN Systems werken al sinds 2017 op commerciële basis samen.

“Wij zijn zeer verheugd het getalenteerde team van OTN Systems bij Belden te mogen verwelkomen”, aldus Roel Vestjens, President en CEO van Belden. “Het bedrijf beschikt over een uitstekende uitgangspositie gezien de vele aanjagers van groei op de markt en haar portefeuille van innovatieve netwerkproducten en -technologieën. De overname biedt Belden aantrekkelijke extra mogelijkheden voor winstgevende groei van ons segment Industrial Solutions.”

Lezersvragen

Belden
P.O. Box 9
5900 AA VENLO
Netherlands

+31 77 387 8555

www.belden.com

Beldeninc

BeldenInc


Opmerkingen voor de redactie

Als vroege innovator op het gebied van industrieel Ethernet kent Belden industriële IT als geen ander. Belden levert industriële netwerkoplossingen, waaronder bedrade, draadloze en embedded producten. Met onze wereldwijde merken - Hirschmann, GarrettCom en Tofino Security - helpt Belden bedrijven downtime te minimaliseren en te profiteren van de realtime datatoegang en -controle die mogelijk wordt gemaakt door het Industrial Internet of Things (IIoT). Door middel van een naadloze, veilige en schaalbare industriële Ethernet-infrastructuur zijn bedrijven uitgerust om een revolutie teweeg te brengen in hun activiteiten en om verbeterde efficiëntie, productiviteit en flexibiliteit te bereiken.

Over Belden

Belden Inc. beschikt over een uitgebreide productportefeuille om in de bedrijfskritische netwerkinfrastructuurbehoeften van industriële en zakelijke markten te voorzien. Met innovatieve oplossingen gericht op de betrouwbare en veilige overdracht van de snelgroeiende hoeveelheden gegevens, audio en video waar toepassingen vandaag de dag om vragen, staat Belden in het middelpunt van de wereldwijde transformatie naar een verbonden wereld. De in St. Louis gevestigde onderneming is opgericht in 1902 en beschikt over productiefaciliteiten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.belden.com; of volg ons op: @BeldenIND.

Belden, Belden Sending All The Right Signals, Hirschmann, GarrettCom, Tofino Security en het Belden-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Belden Inc. of haar gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden. Belden en andere partijen hebben mogelijk ook handelsmerkrechten in andere termen die hierin worden gebruikt.

Related images

Roel Vestjens, President en CEO van Belden. (Foto: Belden, PR501)

 

Editorial enquiries

Varsha Lalla
EMG

+31 164 317 033

vlalla@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from