Beaulieu International Group

France Relance programma versterkt stabiliteit van B.I.G. Yarns Comines (FR) in een uitdagende marktomgeving

Op woensdag 13 juli ontving B.I.G. Yarns Comines (FR) een delegatie van institutionele vertegenwoordigers in het kader van het France Relance programma.

Eind 2021 werd B.I.G. Yarns Comines geselecteerd als een van de laureaten voor het programma van de Franse regering dat sterk gericht is op het versnellen van de economische groei.

Het programma France Relance, dat hiervoor in het leven is geroepen, heeft tot doel bedrijven na de covid-crisis financieel te ondersteunen en het herstel van de economie te waarborgen. Zij geven zuurstof aan bedrijven die zich inzetten voor extra werkgelegenheid, versterking van vaardigheden (werkgelegenheid, opleiding), innovatie, concurrentievermogen en, uiteraard, duurzaamheid.

Dankzij de financiële steun kon B.I.G. Yarns de productiecapaciteit van zijn best-in-class 1-staps 3-lagige PA-garentechnologie met 20% verhogen door de installatie van nieuwe ultramoderne productielijnen op de productielocatie in Comines. De nieuwe lijnen maken gebruik van B.I.G. Yarns' cutting-edge PA-garentechnologie die de ontwerp-, contrast- en kleurvrijheid voor tapijttegelfabrikanten vergroot, maar tegelijk ook meer flexibiliteit biedt. Deze realisatie stelt klanten in staat sneller te reageren op nieuwe ontwikkelingen in de contractmarkt.

Ook het personeel en het milieu profiteren van deze nieuwe technologische ontwikkeling. Het energieverbruik wordt geoptimaliseerd, wat bijdraagt aan energiebesparing op de locatie.

Naast het versterken en vernieuwen van haar productie-infrastructuur en technologie, heeft B.I.G. Yarns zich ook gericht op het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten die bijdragen aan de duurzaamheidsinspanningen van haar klanten.

Zo zal B.I.G. Yarns voor het eerst PET-garens gaan produceren en een volledig nieuwe portfolio van PET-garens kunnen aanbieden aan haar klanten in de automobielindustrie.

Dit strategische versterkingsproject zal ervoor zorgen dat B.I.G. Yarns Comines zich duurzaam kan handhaven in een zeer uitdagende en snel veranderende markt die wordt gekenmerkt door hoge grondstof- en energieprijzen, sterke concurrentie en een fluctuerende vraag die de hele sector beïnvloedt. Daarnaast dragen alle realisaties bij aan het verkleinen van de carbon footprint waardoor B.I.G. Yarns kan blijven bouwen aan een duurzame toekomst voor haar klanten, haar medewerkers en de gemeenschap.

Emmanuel Colchen, General Manager van B.I.G. Yarns besluit: "Wij zijn de regio Hauts-de-France en het "France Relance" programma zeer dankbaar voor de steun die wij ontvangen, voor de aanmoediging en het geloof in onze inspanningen om de toekomst van de B.I.G. Yarns divisie te versterken."

Lezersvragen

Beaulieu International Group

Beaulieu Yarns
Ooigemstraat 2B
Wielsbeke
Belgium

+32 56 66 81 91

www.beaulieuyarns.com


Opmerkingen voor de redactie

Over Beaulieu International Group

Als internationaal familiebedrijf ontwikkelen en co-creëren we – op een vernieuwende, ondernemende en duurzame manier – vloer- en materiaaloplossingen om de woon- en werkkwaliteit van elke generatie te verbeteren.

B.I.G. heeft zijn hoofdzetel in België, stelt wereldwijd meer dan 4.900 mensen tewerk in 19 landen in Eurazië, Amerika en Oceanië, en bedient klanten in 140 landen. In 2021 boekte B.I.G. een omzet van € 2,5 miljard. Bij B.I.G. werken we doelgericht aan een duurzame toekomst. De combinatie van onze ondernemingszin en ambitie zorgt ervoor dat wij blijven groeien, samen met onze medewerkers, klanten, leveranciers, aandeelhouders en de samenleving om ons heen.

Over B.I.G. Yarns

B.I.G. Yarns is een divisie van het Belgische familiebedrijf Beaulieu International Group en maakt deel uit van haar Business Unit Engineered Solutions. Het is een toonaangevende producent van polyamide- (PA) en polypropyleengaren (PP) voor contract-, automobiel-, residentiële en technische toepassingen. Zijn producten worden geleverd in de vorm van bulk continuous filament (BCF) en veredeld garen (twist, heatset en frisé). B.I.G. Yarns onderscheidt zich door een ondernemende maar tegelijkertijd hartelijke partnerschapsbenadering, geïnspireerd door een open cultuur, om te komen tot een breed assortiment van hoogwaardige garens en aanverwante diensten die veelal in nauwe samenwerking met afnemers en altijd met respect voor mens en natuur worden ontwikkeld.

B.I.G. Yarns heeft twee productievestigingen in Europa - één in België, één in Frankrijk - en één productievestiging in China.

Related images

 

Editorial enquiries

Sara Geris
Communications Director
Beaulieu International Group

+32 496 70 58 79

Sara.Geris@​bintg.com

Valérie Bouckaert
Beaulieu International Group

+32 477 82 05 13

valerie.bouckaert@​bintg.com

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021

klommaert@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share