Beaulieu International Group

BerryAlloc kommer med ett nytt vattenresistent laminatgolv

Med nya Ocean+ kan du lägga ett nytt vattentåligt laminatgolv i köket, vardagsrummet, sovrummet eller hallen. – Med vår nya kollektion kan du dansa, leka och spilla på dina golv – de tål allt! Dessutom är golvet enkelt att installera och har livstidsgaranti för användning i bostäder, säger produkt- och marknadschef Daniel Urvalek.

Menen, Belgien – 16 Juli 2021 – BerryAlloc har varit pionjärer på marknaden för vattenresistenta laminatgolv sedan 2008. Ocean+ är vår senaste laminatkollektion med vår egenutvecklade teknologi Hydro+, vilket gör detta till ett golv som är lätt att underhålla och passar både för användning i bostäder och i kommersiella miljöer.

Hydro+ är ett ytskikt som vi applicerar på alla sidor av golvet under tillverkningen av laminatet, vilket gör Ocean+ vattenresistent så snart det lämnar vår fabrik, säger Urvalek

Naturtrogna strukturer med livstidsgaranti

Det nya laminatgolvet har fått ett ytterligare skydd och är UV-beständigt, även i starkt solljus. Ytan står emot t.ex. spill av smink och nagellack.

Ocean+ har testats noggrant för styrka, stötskador, blekning och missfärgning samt stabilitet och slitage, och kollektionen uppfyller villkoren för livstidsgaranti vid användning i bostäder. Golv som används i kommersiella miljöer har en garanti på fem år för klass 32 och sex år för klass 33. Detta golv har hög slitstyrka och reptålighet och kommer att hålla sig snyggt år efter år, säger Urvalek.

BerryAllocs laminatkollektioner är kända för sina autentiska, naturtrogna strukturer. Ocean+ är inget undantag. Urvalek berättar att kollektionen består av hela 30 olika dekorer, designande för att passa alla livsstilar, och erbjuder såväl klassiska som trendskapande mönster.

Oavsett vilket rum du ska renovera är möjligheterna oändliga med Ocean+. I kollektionen finns ett stort urval av olika designer, inklusive våra mest populära klassiker, som passar in i alla interiörer. Kollektionen är mångsidig och innehåller bland annat alternativ som den exklusiva Gyant-designen, med ett inpräglat trämönster, lekfulla Retro Chic som ser ut som portugisiska kakelplattor, klassiska och tidlösa neutrala färger eller vår naturtrogna stendesign: plankor med ett djärvt, originellt utseende. Det naturliga utseendet förstärks ytterligare genom att alla plankor – med undantag för Retro Chic – har fasade kanter.

Ljuddämpande golv som är enkla att lägga.

Plankorna klickas ihop med varandra med ett klicklås. Det gör det enkelt att lägga Ocean+ och säkerställer samtidigt att golvet blir vattenresistent. För de längre golven används klicksystemet 5G på plankornas kortsida och DuoLoc på långsidan, en bra kombination för längre plankor.

Vid installation av BerryAllocs golv i kollektionen Ocean+ tillsammans med det kompatibla underlaget Excellence Plus kan stegljudet dämpas med 21 dB, vilket bidrar till att skapa en tystare miljö i flervåningshus, avslutar Urvalek.

Faktaruta 1

Kollektionen består av plankor i fyra olika tjocklekar och längder:

  • Ocean 8 V4: ett allsidigt 8 mm tjockt laminatgolv med en standardstorlek på 190 mm x 1288 mm. Alla 30 dekorer finns i detta format med klass 23 för bostäder och 32 för kommersiella miljöer.
  • Ocean 8 XL: ett XL-format med en plankstorlek på 241 mm x 2038 mm och en tjocklek på 8 mm. I detta format finns 10 dekorer med ett naturtroget utseende, med klass 23 för bostäder och 32 för kommersiella miljöer.
  • Ocean 12 V4: standardformat (190 mm x 1288 mm), planktjocklek 12 mm. I detta format finns 10 dekorer med ett naturtroget utseende, med klass 23 för bostäder och 33 för kommersiella miljöer.
  • Ocean 12 XL: ett XL-format med en plankstorlek på 241 mm x 2038 mm och en tjocklek på 12 mm. I detta format finns 10 dekorer med ett naturtroget utseende, med klass 23 för bostäder och 33 för kommersiella miljöer.

Faktaruta 2

Ocean + underhålls på samma sätt som andra laminatgolv från BerryAlloc. En tuff och mycket reptålig yta måste tåla vardagsslitage. Hela kollektionen har slitageklass 23, vilket ger livstidsgaranti vid användning i bostäder. Men den passar också mycket bra för användning i kommersiella miljöer: Ocean 8 V4 och Ocean 8 XL har slitageklass 32, vilket ger 5 års garanti och gör att de passar även för kommersiell användning. Ocean 12 V4 och Ocean 12 XL uppfyller standarderna i klass 33, och tål högre slitage. Det ger en garanti på 6 år.

Reader Enquiries

BerryAlloc NV
Industrielaan 100
BE-8930 Menen
Belgium
www.berryalloc.com
@BerryAlloc
berryalloc-nv/
BerryAlloc
BerryAlloc

Notes for Editors

Handla om BerryAlloc

BerryAlloc erbjuder ett brett utbud av interiörlösningar för bostäder och kommersiella ändamål, inklusive laminat, vinylplankor och plattor, parkett, högtrycksgolv och väggpaneler. BerryAlloc-produkterna är lämpliga för alla typer av interiörer och livsstilar och är särskilt kända för sin höga kvalitet, hållbarhet, enkla installation och moderna estetik.

BerryAlloc är ett företag som prioriterar innovation, kvalitet, hållbarhet och mångfald. Det belgisk baserade internationella företaget har också fabriker i Frankrike och Norge, med en aktiv kundbas i över 45 länder. BerryAlloc är en del av Beaulieu International Group (B.I.G.), en global specialist inom råkemiska material, halvfabrikat och ledande inom ett brett sortiment av golvbeläggningar och klädselmaterial. Mer information finns på www.berryalloc.com.

Related images

 

Editorial enquiries

Daniel Urvalek
BerryAlloc NV

+47 90 67 40 90
daniel.urvalek@​berryalloc.com

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021
klommaert@​emg-marcom.com

 

 

Share