Beaulieu International Group

BerryAlloc vindt het parket opnieuw uit met nieuwe Ultimtec®- technologie

 • Parket met revolutionaire vernislaag
 • Collectie op maat van bestekschrijvers en professionals

Menen, België – 21 oktober 2020 – BerryAlloc brengt een gloednieuwe collectie eikenhouten vloeren op de markt die de twee pijlers van zijn handelsmerk perfect illustreert: uitmuntende kwaliteit in combinatie met geavanceerde technologie. Deze aanpak wordt dagelijks gewaardeerd door bestekschrijvers, interieurontwerpers en installateurs.

De collectie is een opmerkelijk bewijs van de knowhow van deze Franse fabrikant. Ze werd volledig opnieuw ontworpen en is het resultaat van twee jaar researchwerk met de R&D- afdeling en verschillende partners (kleuren en afwerkingen gezamenlijk gecreëerd door een team van architecten, kleurspecialisten en ontwerpers).

Dankzij de exclusieve Ultimtec®-technologie weet BerryAlloc in zijn nieuwe collectie de volgende eigenschappen met elkaar te verenigen:

 • De delicate, natuurlijke uitstraling van geolied parket.
 • Het onderhoudsgemak, de weerstand en de duurzaamheid van vernist parket.

Ultimtec®-vernis beschermt parketvloeren, bevat geen solventen of schadelijke chemische stoffen en wordt verkregen door eerst een laag aan te brengen die rijk is aan aluminiumoxide en vervolgens een uv-bestendige acryllaag. Het resultaat is een stijlvolle afwerking die de structuur en de schakeringen van het hout mooi laat uitkomen.

Daarnaast zorgt Ultimtec® voor:

 • Een uitzonderlijk matte afwerking om tegemoet te komen aan de grote vraag bij zowel particulieren als professionals. De matte look van de innovatieve Ultimtec®- afwerkingslaag is nauwelijks te onderscheiden van die van natuurlijk hout;
 • Een uitzonderlijke slijtvastheid en krasbestendigheid. De slijtvastheid van Ultimtec® bedraagt meer dan 15.000 Taber CS10-omwentelingen, wat ruim boven de NF-norm ligt, die een minimum van 12.000 omwentelingen vereist;
 • Een ongezien schoonmaak- en onderhoudsgemak. Het is niet meer nodig om het parket in te oliën om de oorspronkelijke schoonheid te behouden.

Nieuwe indeling volgens kleur en design

Eerst de kleur en dan de structuur kiezen, dat is de natuurlijke reflex van de consument. Deze intuïtieve benadering ligt dan ook aan de basis van BerryAllocs nieuwe collectie parketvloeren. Die bestaat uit twee delen: ‘Les Essentiels’, de vaste waarden in vloerdecoratie, en ‘Les Exclusifs’, een selectie uitgesproken en karaktervolle kleuren.

De 19 kleurtinten zijn volledig herzien en aangepast aan de verschillende markten.

Les Essentiels biedt een kleurenpalet van 10 vertrouwde tinten. Hun namen zijn geïnspireerd op de schoonheid van wat de natuur te bieden heeft.

Het premiumassortiment Les Exclusifs omvat 10 sterk bewerkte tinten met extra diepte- effect. De kleuren roepen beelden op van weidse ruimtes, zoals Lagune bij de wittinten, Carrare bij de beigetinten en Nature en Taïga bij de okertinten.

Kiezen voor duurzame en verantwoorde ontwikkeling

Kiezen voor een eiken parketvloer van BerryAlloc is kiezen voor duurzaamheid. De grootste Franse parketfabrikant heeft zich immers altijd al ingezet voor duurzame ontwikkeling door gebruik te maken van materialen van biologische oorsprong en hernieuwbare bronnen.

BerryAlloc-vloeren hebben een positieve ecologische voetafdruk en bijgevolg een lage impact op het milieu. Ze beschikken bovendien over de volgende certificeringen: PEFC, Parquets de France en A+.

/einde

Technische gegevens over de nieuwe BerryAlloc parket collectie

 • Innovatief Ultimtec®-vernis met hoge performantie
 • High Tech-structuurparket
 • 3 lagen samengevoegd onder hoge druk en lage temperatuur
 • Edelhoutfineer 2,5 of 3,3 mm
 • Houtvezelkern met hoge dichtheid (HDF)
 • Tegenlaag in naaldhout
 • Voordelen HDF-structuur: dichtheid 875kg/m³, slagvastheid, minder resonantie en beter rendement van de vloerverwarming.

Lezersvragen

BerryAlloc NV
Industrielaan 100
BE-8930 Menen
Belgium
www.berryalloc.com
@BerryAlloc
berryalloc-nv/
BerryAlloc
BerryAlloc

Opmerkingen voor de redactie

Over BerryAlloc

Bij BerryAlloc geloven we in het leven, in elk soort leven en elk type vloer dat erbij past. We bieden een ruime waaier van interieuroplossingen voor residentiële en commerciële projecten, van laminaatvloeren, vinyltegels en –planken, parket tot high pressure floors en wandpanelen.

Het uitgebreide productaanbod van BerryAlloc is beschikbaar in vele kleuren en formaten die bij elk interieur en elke levensstijl passen. Onze vloeren krijgen een levenslange garantie met zich mee, zijn duurzaam en voldoen aan alle huidige esthetische en technische vereisten: kwaliteit, een variëteit van afwerkingen, een lange levensduur en gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden.

 

Editorial enquiries

Evelien Surgeloose
Brand & Communication Manager
BerryAlloc NV

+32 479 68 61 09
evelien.surgeloose@​berryalloc.com

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021
klommaert@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share