Beaulieu International Group

VN-Klimaatconferentie 2019 kiest voor recyclebaar Rewind-tapijt van Beaulieu International Group

Waregem, België – 02 December 2019 – Vandaag start de Klimaatconferentie (COP25) van de Verenigde Naties (VN) in Madrid. Omdat de VN zelf het goede voorbeeld willen geven, zetten ze voor het evenement in op duurzame oplossingen. Daarom kozen ze het latexvrije Rewind-evenemententapijt van Beaulieu International Group (B.I.G.), dat 100% recyclebaar is. B.I.G. lanceerde Rewind in september.

De COP25 van de Verenigde Naties duurt van 2 tot 13 december. Voor die gelegenheid bekleden de VN de expohallen van IFEMA - Feria de Madrid met 100.000m² Rewind-tapijt.

“Rewind onderscheidt zich van andere evenementtapijten omdat het niet alleen latexvrij is, maar tijdens de productie geen water verbruikt, 83% minder gas verbruikt en 35% minder CO2 uitstoot,” zegt Anthony Vanden Berghe, Sales & Marketing Director Tradeshow & Event bij B.I.G. Omdat het tapijt volledig latexvrij is, is het ook volledig recyclebaar tot een zuiver, hoogwaardig mono-recyclaat.

“B.I.G. is een bedrijf dat zijn ecologische verantwoordelijkheden ernstig neemt en investeert in de circulaire economie,” voegt Anthony nog toe.

Rewind creëert alvast een goede basis voor een succesvolle klimaattop.

Lezersvragen

Beaulieu International Group
Beaulieu Flooring Solutions
Kalkhoevestraat 16 bus 0.1
8790 Waregem
Belgium
+32 56 62 59 00
bintg.com/en/our-solutions/flooring-solutions
@BeaulieuGroup
beaulieu-international-group
beaulieuinternationalgroup

Opmerkingen voor de redactie

Meer informatie over Rewind: www.rewindcarpet.com

Beaulieu International Group

Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen (polymeren), half-afgewerkte technische producten (garen, vezels, technisch textiel en technische platen), is een wereldleider in een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (vinylrollen, vinylplanken, laminaat, parket, tapijt, naaldvilt, kunstgras en matten) en produceert ook stofferingen.

B.I.G. heeft zijn hoofdkwartier in België en stelt meer dan 5.000 mensen te werk, verspreid over 29 fabrieken, 18 verkoops- en distributiecentra en heeft een sterke aanwezigheid in 17 landen doorheen Eurazië, de Amerika’s en Oceanië. Het bedrijf behaalde in 2018 een omzet van €2 miljard en bedient klanten in 140 landen. B.I.G. is trouw aan zijn geschiedenis als familiebedrijf en zet zowel duurzaamheid, innovatie als zorg voor zijn werknemers centraal.

Related images

 

Editorial enquiries

Wim Coppens
Global Soft Flooring Business Manager
Beaulieu International Group

+32 474 39 61 62
wim.coppens@​bintg.com

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021
klommaert@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share