Beaulieu International Group

Beaulieu International Group wint vierde ‘High Protected Risk’-status van FM Global – deze keer voor zijn parketfabriek

Meaulne, Frankrijk – 25 juni 2019 – Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft 29 fabrieken, verspreid over de hele wereld. Eén ervan is in Meaulne in Frankrijk en maakt parket. Ze maakt deel uit van de divisie Beaulieu Flooring Solutions. Op 20 juni 2019 kreeg deze fabriek het statuut van ‘Highly Protected Risk’ (HPR) van verzekeraar FM Global. Het HPR-statuut betekent dat de site aan de allerstrengste brandpreventie- en beschermingsvereisten voldoet.

De B.I.G.-fabriek in Meaulne produceert elk jaar 1,5 miljoen vierkante meter parket, dat verkocht wordt onder de merknaam Berry Wood, dat zelf onderdeel is van het grotere BerryAlloc-merk. Deze cijfers betekenen dat B.I.G. de grootste producent van houtparket is in Frankrijk.

“Omdat we met hout werken is vuurbeveiliging één van de belangrijkste preventie-opdrachten die wij hebben – zowel tegenover onze mensen als onze producten, onze machines en ook het milieu,” zegt Jean-Marc Legrand, de directeur van Berry Wood.

FM Global is de industriële eigendoms- en business interruption-verzekeraar van de Beaulieu International Group (B.I.G.) sinds 2016 en bedacht het HPR-statuut als een uniek concept dat een sterk verminderde blootstelling aan verlies en een verhoogde zakelijke weerbaarheid moet demonstreren. Een gespecialiseerd globaal ingenieursteam focust zich dan ook op het verlenen van assistentie en bescherming aan de assets van B.I.G. om de groep een hoger niveau te laten behalen van risicopreventie.

De site in Meaulne is de vierde fabriek van B.I.G. die het HPR-statuut krijgt, en de derde in Europa. Ze scoorde uitzonderlijk goed in de evaluaties van FM Global, die onder meer brandbeveiliging, bescherming tegen natuurrampen, mechanische pannes en risico’s op cyberaanvallen omvatten.

De totale score van de fabriek is 76, wat betekent dat ze daarmee in de wereldwijde top 25% zit inzake brandpreventie en risicobescherming.

“Deze erkenning is enorm belangrijk voor ons,” vertelt James Neuling, vicepresident van Beaulieu Flooring Solutions. “Wij nemen veiligheid op het werk extreem ernstig. Elk risico dat een bedreiging vormt voor onze mensen, assets of onze leefomgeving is er één te veel. Ik geloof dat deze al vierde erkenning van FM Global toont hoe toegewijd we blijven aan deze kwestie.”

“Van mijn kant wil ik graag mijn dankbaarheid betuigen aan iedereen die in Meaulne bij ons werkt – het is enkel via hun inzet als een team dat we er in geslaagd zijn om het HPR-statuut te behalen,” voegt Jean-Marc Legrand nog toe, “Die inzet is een schoolvoorbeeld van de sterkte van B.I.G. en toont ook onze toegevoegde waarde naar de klant toe.”

Lezersvragen

Beaulieu International Group

Beaulieu Flooring Solutions
Kalkhoevestraat 16 bus 0.1
8790 Waregem
Belgium

+32 56 62 59 00

bintg.com/en/our-solutions/flooring-solutions

@BeaulieuGroup

beaulieu-international-group

beaulieuinternationalgroup


Opmerkingen voor de redactie

Beaulieu International Group

Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen (polymeren), half-afgewerkte technische producten (garen, vezels, technisch textiel en technische platen), is een wereldleider in een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (vinylrollen, vinylplanken, laminaat, parket, tapijt, naaldvilt, kunstgras en matten) en produceert ook stofferingen.

B.I.G. heeft zijn hoofdkwartier in België en stelt meer dan 5.000 mensen te werk, verspreid over 29 fabrieken, 18 verkoops- en distributiecentra en heeft een sterke aanwezigheid in 17 landen doorheen Eurazië, de Amerika’s en Oceanië. Het bedrijf behaalde in 2018 een omzet van €2 miljard en bedient klanten in 140 landen. B.I.G. is trouw aan zijn geschiedenis als familiebedrijf en zet zowel duurzaamheid, innovatie als zorg voor zijn werknemers centraal.

Related images

 

Editorial enquiries

Veerle Blontrock
Beaulieu International Group

+32 470 20 04 71

veerle.blontrock@​bintg.com

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021

klommaert@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share