BENEO

BENEO investeert zes miljoen euro in droogwals voor zetmeel

BENEO creëert nieuwe banen in fabriek van Wijgmaal

BENEO, een toonaangevende fabrikant van functionele ingrediënten voor voeding, diervoeder en de farmaceutische industrie, investeert zes miljoen euro om de droogwals capaciteit van de fabriek in Wijgmaal (Leuven) uit te breiden en zo de toenemende vraag naar gespecialiseerde rijstzetmeelingrediënten bij te houden. In een nieuwe ruimte van 1000 m2 wordt een gloednieuwe droogwals geïnstalleerd om de capaciteit voor de productie van clean label voorgekookt (of koudwater-oplosbaar) rijstzetmeel met gespecialiseerde eigenschappen/extra voordelen met 50% te vergroten. De investering creëert ook zes nieuwe voltijdse banen in de fabriek, die nu al 200 mensen tewerkstelt en fier is op haar 160-jarige traditie in Wijgmaal.

“Het zijn spannende tijden voor onze fabriek in Wijgmaal en voor de lokale economie. Deze nieuwste investering zal niet alleen garant staan voor de toekomstige groei van ons gamma voorgekookt rijstzetmeel, maar ook werkgelegenheid creëren. Aangezien de nieuwe droogwals zich momenteel in de opstartfase bevindt en de komende maanden operationeel moet zijn, zoeken we nu al mensen uit de regio voor deze nieuwe functies”, aldus Roland Vanhoegaerden, Operations Managing Director voor de rijstingrediënten bij BENEO.

De afgelopen vijf jaar zag BENEO de vraag naar zijn voorgekookte zetmeelingrediënten stijgen doordat ze voedingsmiddelen zoveel functioneler maken. Dankzij de droogwals kan BENEO rijstzetmeel produceren voor haar klanten met strenge veiligheidseisen, zoals fabrikanten van babyvoeding. De droger zelf is gebouwd volgens een ultra hygiënisch ontwerp en de productieruimte is een afgescheiden zone met airconditioning met microbiologische filters. In samenwerking met de fabrikant van de droogwals heeft BENEO een state-of-the-art, high care productieruimte ingericht die de nieuwste energiezuinige droogtechnologie combineert met het allerbeste hygiënische ontwerp.

Daarnaast kan het voorgekookte rijstzetmeel van BENEO door voedingsmiddelenfabrikanten worden gebruikt om pudding romiger te maken, het deeg van een pizzakorst steviger te maken of soepen te binden op een handigere manier.

Terwijl bij de productie van rijstzetmeel met gespecialiseerde eigenschappen vaak chemicaliën worden gebruikt, is BENEO’s geavanceerde techniek met droogwals een volledig fysisch proces. Dit levert niet alleen een clean label zetmeel op, maar ook schoner afvalwater dat lokale zuiveringsinstallaties en het milieu minder belast.

Bij het ontwerp van de uitbreiding werd ook extra ingezet op maximale beperking van mogelijke geluidshinder voor de buurt. “We doen ons uiterste best om met onze buren en de ruimere gemeenschap goed te communiceren over alle veranderingen op ons terrein in Wijgmaal – we moedigen iedereen aan om rechtstreeks contact met ons op te nemen met vragen of opmerkingen en we weten uit ervaring dat zo’n aanpak wordt gewaardeerd,” zegt Vanhoegaerden.

BENEO is vastberaden om te blijven investeren in de fabriek. Het bedrijf besteedde onlangs nog 50 miljoen euro in een vergroting van de productiecapaciteit van gewoon rijstzetmeel en in 2021 investeerde het een half miljoen euro aan de uitbreiding van het vrachtvervoer per binnenschip om het vrachtwagenverkeer van en naar de fabriek te verminderen. “Onze investeringen in deze fabriek moeten haar toekomstbestendig maken en de lokale gemeenschappen ten goede komen,” vervolgt Vanhoegaerden.

Lezersvragen

BENEO
Maximilianstraße 10
68165 Mannheim
Germany

+49 621 421 148

www.beneo.com

@_BENEO

BENEO


Opmerkingen voor de redactie

Over BENEO

BENEO heeft langdurige ervaring met de ontwikkeling en productie van plantaardige functionele ingrediënten uit natuurlijke bronnen voor de levensmiddelen-, diervoeder- en farmaceutische industrie. Door producten gezonder te maken en smaken en texturen te optimaliseren, helpt BENEO de nutritionele en technische kenmerken van een breed scala aan producten te verbeteren.

Via een unieke expertiseketen biedt BENEO klanten advies en inspiratie over nieuwe productideeën die op een holistische manier een gezonde levensstijl ondersteunen. Daartoe behoren het BENEO-Institute, dat belangrijke inzichten biedt in de voedingswetenschap en wetgeving, en het BENEO-Technology Center, dat adviseert op het gebied van applicatietechnologie.

BENEO is in 2007 opgericht en in meer dan 80 landen actief. De ruim 1.000 medewerkers zijn werkzaam in zes ultramoderne productielocaties in België, Chili, Duitsland, Italië en Nederland, waar voortdurend hoogwaardige ingrediënten worden geproduceerd.

Kijk voor meer informatie over BENEO en zijn ingrediënten op: www.beneo.com en www.beneo.com/news of volg BENEO op Twitter: @_BENEO of LinkedIn: www.linkedin.com/company/beneo.

Related images

 

Editorial enquiries

Inga Heinemann
Head of Corporate Communication
BENEO

+49 621 421 179

Inga.Heinemann@​beneo.com

Maged Ochoa Ferrazzini
EMG

+31 164 317 012

mochoa@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from