BENEO

BENEO kondigt investeringsprogramma van meerdere miljoenen aan om de wereldwijde productie van prebiotische cichoreiwortelvezels uit te breiden

BENEO, een van de grootste fabrikanten van functionele ingrediënten, heeft voor de komende jaren een investeringsprogramma van meerdere miljoenen aangekondigd om de capaciteit van zijn productievestigingen voor prebiotische cichoreiwortelvezels in Pemuco (Chili) en Oreye (België) uit te breiden. In een eerste fase zal meer dan € 30 miljoen worden geïnvesteerd. Het gehele programma voorziet een capaciteitsverhoging van meer dan 40% van BENEO’s wereldwijde productie van cichoreiwortelvezels om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen en verdere groei binnen de markt te stimuleren. De werkzaamheden op beide productielocaties beginnen in 2022.

De huidige markttendensen tonen een grote vraag naar prebiotische cichoreiwortelvezels vanwege de uiteenlopende voordelen bij de ontwikkeling van producten. De afgelopen vier jaar is het aantal nieuwe productlanceringen met inuline uit cichoreiwortelvezel wereldwijd met 50 procent toegenomen[1]. De markt zal in 2028 naar verwachting een waarde van 11,48 miljard USD bereiken[2]. De nieuwste investering van BENEO zal het mogelijk maken om te blijven voldoen aan de marktbehoeften binnen de sector van de voedingsmiddelen en het diervoeder, waarbij het bedrijf duidelijk vastberaden is om zijn activiteit met cichoreiwortelvezels verder uit te bouwen.

Christoph Boettger, bestuurslid bij BENEO, licht toe: “De cichoreiwortelvezels van BENEO voldoen aan belangrijke consumentenbehoeften van vandaag en we zijn ervan overtuigd dat ze ook in de toekomst een centrale rol zullen blijven spelen in gezonde voeding. Met een verhoogde capaciteit blijft BENEO de bevoorrading van zijn klanten en partners wereldwijd waarborgen.”

Inuline en oligofructose uit cichoreiwortelvezels zijn de enige prebiotica op plantaardige basis. Volgens de International Scientific Association for Pro- and Prebiotics (ISAPP) behoren deze tot de zeer weinige wetenschappelijk bewezen prebiotica. Door het gebruik van cichoreiwortelvezels kunnen fabrikanten bij hun productontwikkeling inspelen op de heersende trends bij de consument, zoals een gezonde spijsvertering en immuniteit, mentaal welzijn, gewichtsbehoud, een gezonde bloedsuikerwaarde en gezonde botten.

Met twee productievestigingen op zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond biedt BENEO zijn klanten flexibiliteit en wordt de levering van prebiotische cichoreiwortelvezels over de hele wereld verzekerd.

Boettger vervolgt: “Zoals eerder aangekondigd, zal een tweede raffinaderijlijn in Pemuco in de zomer van 2022 de productiecapaciteit al aanzienlijk verhogen. Maar daar blijft het niet bij. De recente investeringsbeslissing zal de productiecapaciteit van BENEO verder laten toenemen. Deze capaciteitsuitbreiding wordt gecombineerd met een verlaging van de CO2-uitstoot. Dat betekent dat de productievestiging in Pemuco binnen enkele jaren koolstofneutraal zal zijn. Bovendien zal de fabriek van Oreye tegen 2030 het specifieke energieverbruik per ton product met meer dan 50 procent verminderen.”

Een dergelijke verwezenlijking kan alleen doordat duurzaamheid bij BENEO verweven zit in alles wat het doet, waarbij het hoogste niveau van energie-efficiëntie wordt gehaald bij de ontwikkelingen van de fabriek. Deze inspanningen dragen bij tot de doelstelling van de onderneming om tegen 2045 koolstofneutraal te worden.

De investering draagt niet alleen bij tot de koolstofneutrale ambities van BENEO, maar zal door de uitbreiding van de productiefaciliteiten ook enkele nieuwe banen creëren. In de fabriek van Pemuco wordt de komende jaren bijvoorbeeld een toename van het aantal werknemers met ongeveer 15 procent verwacht.

 

[1] Euromonitor September 2021

[2] Research and Markets (omvang, aandeel & analyse van de markt van prebiotische ingrediënten, per type, per herkomst, per bacteriële werking, per functie, per toepassing, en per regio, voorspelling tot 2028 (researchandmarkets.com))

Lezersvragen

BENEO
Maximilianstraße 10
68165 Mannheim
Germany

+49 621 421 148

www.beneo.com

@_BENEO

BENEO


Opmerkingen voor de redactie

Over BENEO

BENEO heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling en productie van ingrediënten uit natuurlijke bronnen voor levensmiddelen, diervoeder en farmaceutische producten. Deze plantaardige functionele ingrediënten helpen de nutritionele en technische eigenschappen van een brede waaier aan producten te verbeteren door de gezondheid te ondersteunen en de smaak en textuur te optimaliseren. Het gamma van het bedrijf omvat functionele koolhydraten uit suikerbieten, prebiotische cichoreiwortelvezels, plantaardige eiwitten en speciale ingrediënten uit rijst. Via een unieke keten van expertise, met onder meer het BENEO-Institute dat cruciale inzichten verschaft in de voedingsleer en -wetgeving en het BENEO-Technology Center dat adviseert in toepassingstechnologieën, ondersteunt BENEO zijn klanten door ingrediënten te leveren die op holistische wijze een gezonde levensstijl bevorderen.

BENEO werd opgericht in 2007 en is intussen actief in meer dan 80 landen, met meer dan 1000 werknemers en vijf ultramoderne productievestigingen in België, Chili, Duitsland en Italië.

Surf voor meer informatie over BENEO en zijn ingrediënten naar: www.beneo.com en www.beneo.com/news of volg BENEO op: @_BENEO en www.linkedin.com/company/beneo.

Related images

 

Editorial enquiries

Inga Heinemann
Head of Corporate Communication
BENEO

+49 621 421 179

Inga.Heinemann@​beneo.com

Saskia Krombeen
EMG

+31 164 317 006

skrombeen@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from