Alpha Packaging

Alpha Packaging koopt Nederlandse fabriek van Graham Packaging Company en beoogt Europese uitbreiding

Snelheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel bij Alpha Packaging. Daarom beschouwt de producent van PET-flessen en HDPE-flacons uit de Amerikaanse stad St. Louis de aankoop van een fabriek in Etten-Leur als opstap naar uitbreiding in Europa
  • Met de pas aangekochte 'blow molding' fabriek breidt Alpha Packaging haar huidige Europese activiteiten uit
  • De transactie vergroot het aandeel van het bedrijf in de sector kunststof voedselverpakkingen
  • De aanpak van Alpha Packaging speelt in op de snel veranderende vraag op de huidige markt

ST. LOUIS, MO – 7 november 2017 – Alpha Packaging NV kondigde vandaag de aankoop aan van een fabriek in Etten-Leur van Graham Packaging Company. De transactie werd afgerond op 2 november jl. Bijzonderheden zijn niet bekend gemaakt.

Alpha Packaging is een toonaangevend bedrijf op het gebied van geblazen flessen en potten. Het bedrijf bedient o.a. snelgroeiende consumentenmarkten op het gebied van voeding, farmacie, persoonlijke verzorging en food & beverage. Het hoofdkantoor van Alpha Packaging is gevestigd in de Amerikaanse stad St. Louis in de staat Missouri. Het bedrijf beschikt over tien fabrieken, waarvan er acht in Noord-Amerika zijn gevestigd. De pas aangekochte fabriek is de tweede in Europa en staat niet ver van Alpha's fabriek in Roosendaal. Alpha Packaging opende deze locatie in 2010 als zogeheten 'greenfield'. Eigenaar van Alpha Packaging is Irving Place Capital, een middelgrote participatiemaatschappij.

"Met deze aankoop kunnen we onze productiecapaciteit op het Europese vasteland meer dan verdubbelen. Hierdoor wordt Alpha Packaging een van de grootste bedrijven op het gebied van 'single stage injection stretch blow molding' in Europa", aldus Jeffrey Kellar, directeur en CEO van Alpha Packaging. "Door de aankoop van de fabriek in Etten-Leur hebben we onze capaciteit in deze regio aanzienlijk uitgebreid en scheppen we de voorwaarden voor toekomstige groei in Europa."

Alpha Packaging is nu al een belangrijke verpakkingsleverancier op de Europese markt op het gebied van vitaminen, mineralen, voedingssupplementen en persoonlijke verzorging. Door deze aankoop verstevigt Alpha Packaging haar positie in de Europese voedselverpakkingssector. De fabriek in Etten-Leur heeft een grade 'AA' certificaat voor BRC-IoP Global Standard for Packaging and Packaging Materials. Dit is de hoogst mogelijke beoordeling van het kwaliteitsmanagementsysteem voor leveranciers van voedselverpakkingen.

"Door Alpha's bedrijfsmodel hebben we een unieke uitgangspositie, omdat we snel, flexibel en betrouwbaar kunnen inspelen op de complexe markt van tegenwoordig. Merkeigenaren en consumenten willen een keuze kunnen maken uit verschillende producten. Daarom moeten verpakkingsleveranciers snel en wendbaar zijn", zegt Kellar. "Alpha Packaging ontwerpt en produceert een van de uitgebreidste collecties standaard geblazen en op maat gemaakte flessen en potten. Door onze eigen matrijzenbouw capaciteit en ons flexibele productienetwerk kunnen we snelle, kwalitatief hoogwaardige en kosteneffectieve oplossingen bieden aan onze klanten."

Phil Yates, voorzitter van Alpha Packaging en senior adviseur bij Irving Place Capital, zegt: "De aankoop van de vestiging in Etten-Leur is onderdeel van Alpha's strategie om succesvolle bedrijven aan te kopen die ieder hun eigen klantrelaties, productielijnen, productietechnologieën en fabriekslocaties hebben. Alpha Packaging heeft al een plaats veroverd op de Europese markt. We hebben er alle vertrouwen in dat die positie verder wordt verstevigd door de aankoop van de vestiging in Etten-Leur."

Lezersvragen

Alpha Packaging
1555 Page Industrial Blvd.
St. Louis, Missouri 63132
U.S.A.
+1 314 427 4300
www.alphap.com
@Packaging_Alpha
linkedin.com/company/alpha-packaging-international-bv

Opmerkingen voor de redactie


Over Alpha Packaging
Alpha Packaging produceert HDPE- en PET-flessen en potten op het gebied van voeding, farmacie, persoonlijke verzorging, huishoudelijke chemicaliën en food & beverage. Alpha Packaging heeft meer dan 1.000 werknemers verspreid over acht fabrieken in Noord-Amerika en twee in Europa. Alpha Packaging is niet alleen producent, maar vervaardigt ook instrumenten variërend van 'unit body cavity molds' tot complete 'high-cavity' productie-instrumentaria. Daarnaast biedt Alpha Packaging ook snelle, geautomatiseerde diensten om verpakkingen te decoreren. Ga voor meer informatie naar www.alphap.com.

Over Irving Place Capital
Sinds de oprichting in 1997 heeft Irving Place Capital al in meer dan 60 portfoliobedrijven geïnvesteerd, met name in de verpakkings-, industrie- en consumentensector. De particuliere investeringspraktijken van Irving Place Capital behoren tot de meest toonaangevende op het gebied van verpakkingen. Irving Place Capital heeft in totaal 19 aankopen gedaan in de verpakkingssector. Het bedrijf doet investeringen waarbij het zijn uitgebreide operationele en strategische middelen en expertise kan gebruiken om de waarde van de investeringen te vergroten. Irving Place Capital investeert in het algemeen in bedrijven waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Noord-Amerika of Europa. Ga voor meer informatie naar www.irvingplacecapital.com.

Related images

 

Editorial enquiries

Marny Bielefeldt
Alpha Packaging

+1 314 427 4300 ext. 183
Marny.Bielefeldt@​alphap.com

Kim Lommaert
EMG

+31 164 317 021
klommaert@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from