ARLANXEO

ARLANXEO opent nieuw laboratorium voor kwaliteitscontrole van Keltan in Geleen

  • Feestelijke opening van hypermodern laboratorium voor productiekwaliteitscontrole
  • Direct gekoppeld aan de Keltan EPDM-fabriek voor een consistente hoge kwaliteit
  • Keltan bestaat 50 jaar

Maastricht / Geleen - ARLANXEO, een wereldleider in synthetische elastomeren, heeft een hypermodern laboratorium voor productiekwaliteitscontrole geopend op het Chemelot-terrein in Geleen, Nederland. Het nieuwe 250 m2 grote pand ligt direct naast de Keltan EPDM-fabriek van ARLANXEO. Het laboratorium is rechtstreeks verbonden met de regelkamer, waardoor wijzigingen als gevolg van testresultaten direct in de productie van de fabriek kunnen worden doorgevoerd.

Het laboratoriumpersoneel voert een volledige reeks testen uit op de Keltan EPDM-productie aan de hand van alle industrienormen zoals Mooney- en geltesten. Tot op heden werden deze testen op productiekwaliteit door externe bedrijven uitgevoerd. Het kwaliteitslaboratorium van ARLANXEO werkt 24/7, waardoor de consistente, hoge kwaliteit van de uitvoer van de productiefaciliteit gegarandeerd is.

Door over te gaan op het intern testen in het nieuwe Q-laboratorium, versterkt ARLANXEO de concurrentiepositie van zijn wereldwijde EPDM-productie in voortdurend uitdagende marktomstandigheden, terwijl het bedrijf tegelijkertijd zijn wereldwijde aanwezigheid optimaliseert. De opening van het nieuwe Q-laboratorium valt samen met de viering van het 50-jarige bestaan van Keltan EPDM. Dit gerenommeerde merk staat bekend om zijn topkwaliteit en hoge service en is gekoppeld aan mondiale samenwerkingsverbanden en duurzame innovatie. Keltan heeft een wereldwijde aanwezigheid met fabrieken in elke strategische regio, waardoor klanten lokaal van topproducten kunnen worden voorzien.

Bij de opening van het nieuwe Q-laboratorium zei Christian Widdershoven, hoofd van Keltan® Elastomers en Managing Director van ARLANXEO Netherlands B.V.: “Dit jaar viert Keltan EPDM zijn 50-jarige bestaan. Wij zijn trots op de ongeëvenaarde prestaties van het product en de wereldwijd erkende hoge kwaliteitsnormen die wij hier in Geleen hanteren. Onze klanten vertrouwen op de kwaliteit en consistentie van onze producten en daarom zijn testen voor productiekwaliteitscontrole altijd onderdeel van het primaire proces geweest. De opening van deze nieuwe faciliteit onderstreept het belang dat wij hechten aan continue kwaliteit en toont onze betrokkenheid met deze productielocatie. Door kwaliteitscontrole naar een hoger plan te tillen, geeft het daarnaast ons vertrouwen in de toekomst van Keltan aan.”

De heer Widdershoven concludeerde: “Wij bereiden ons voor op de toekomst door een duurzamere EPDM-productietechnologie te ontwikkelen. De belangrijkste voorbeelden zijn het gebruik van de Keltan ACE™-katalysatortechnologie en de recente introductie van Keltan® Eco EPDM-types, 's werelds eerste EPDM-rubber op basis van bio-etheen.”

Lezersvragen

ARLANXEO Holding B.V.
Corporate Communications
6221 BT Maastricht
Netherlands
+31 43 750 3927
ARLANXEO-Communications@​arlanxeo.com
www.arlanxeo.com
www.linkedin.com/company/arlanxeo

Opmerkingen voor de redactie


Over Keltan

Keltan® EPDM-elastomeren worden gekenmerkt door een superieure weerstand tegen water, ozon, UV en veroudering; goede dynamische eigenschappen over een breed temperatuurbereik en tevens een hoge temperatuurweerstand, hoge flexibiliteit en duurzaamheid en uitstekende elektrische eigenschappen.

Dit maakt Keltan® EPDM geschikt voor vele toepassingen in sectoren variërend van de auto-industrie, bouwnijverheid, kunststofmodificatie, consumentenproducten, kabels en bedradingen tot leidingen. Keltan® EPDM heeft goede verwerkingseigenschappen en voldoet aan wereldwijde verordeningen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Keltan is een product van het bedrijfsonderdeel High Performance Elastomers.

Over High Performance Elastomers

High Performance Elastomers (HPE), een bedrijfsonderdeel van de ARLANXEO-groep, biedt zijn klanten een breed assortiment van technische elastomeren. HPE verkoopt materialen met een breed industrieel toepassingsbereik en is daarin een van de leidende leveranciers van synthetische elastomeren aan de rubberverwerkende industrie. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als modificatiemateriaal in plastic en in grondstoffen voor adhesieven, in de gas- en olie-exploratie en -winning, en in functionele onderdelen voor de auto- en kabelindustrie.

Over ARLANXEO

ARLANXEO is als onderneming een wereldleider in synthetisch rubber met een omzet van circa EUR 2,8 miljard in 2015, ongeveer 3800 medewerkers en 20 productielocaties in negen landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maastricht, en de kernactiviteiten van ARLANXEO zijn de ontwikkeling, productie en het vermarkten van synthetische high-performance rubbers voor gebruik in de automobiel- en de bandenindustrie, de bouwsector; en de olie- en gasindustrie. ARLANXEO werd in april 2016 opgericht als een joint venture van LANXESS en Saudi Aramco.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht kan toekomstgerichte uitspraken bevatten die gebaseerd zijn op veronderstellingen en voorspellingen van dit ogenblik die opgesteld zijn door het bestuur van ARLANXEO. Verscheidene bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren zouden kunnen leiden tot beduidende verschillen tussen de feitelijke toekomstige resultaten, de financiële toestand, de evolutie of de resultaten van het bedrijf en de hier gegeven schattingen. Het bedrijf neemt geen enkele verantwoordelijkheid op zich om deze vooruitblikkende uitspraken te actualiseren of deze aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Related images

 

Editorial enquiries

Blanche Janssen
ARLANXEO Holding B.V.

+31 46 7020677
blanche.janssen@​arlanxeo.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from