Trelleborg Group

De overname van CGS Holding door Trelleborg is afgerond

Trelleborg heeft de overname van CGS Holding a.s. – een bedrijf dat eigendom is van privé-investeerders en een belangrijke positie verworven heeft in de sector van de landbouw-, industrie- en gespecialiseerde banden, alsook in de sector van de polymeeroplossingen afgerond. Het totaal van het in aanmerking genomen bedrag in cash bedraagt ongeveer 10,9 miljard SEK* op een cash- en schuldvrije basis. ČGS is gevestigd in de Tsjechische Republiek en genereerde een omzet van ongeveer 5,6 miljard SEK met een EBIT-marge van 16 procent.

“Het is zéér verheugend om CGS te mogen verwelkomen in de Trelleborg Groep. Het bedrijf stond al lang op onze lijst van interessante overnames. De overname betekent dat de omzet van Trelleborg bijna zal verdubbelen in de landbouwbanden, dat de leidinggevende positie van Trelleborg versterkt wordt en dat Trelleborg een grotere rol zal spelen in aanvullende nichemarkten. De industriële polymeer oplossingen van ČGS zullen nieuwe posities brengen, alsook de leidinggevende positie van Trelleborg versterken binnen de verschillende afdelingen van de Groep.” zegt Peter Nilsson, Voorzitter en CEO van Trelleborg.

CGS Holding omvat de bedrijven Mitas, Rubena en Savatech. Mitas vertegenwoordigt ongeveer twee-derde van de omzet van de groep en beschikt over sterke merken in het midden segment van de gespecialiseerde banden, alsook een vrij sterke positie op de markt van de landbouwbanden.

Het aanbod van gespecialiseerde banden wordt vervolledigd met de niche industriële polymeer oplossingen van Rubena en Savatech, waaronder dichtingen, dichtingsprofielen, speciale gegoten producten, printdoeken en andere specifiek ontworpen oplossingen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de landbouwmarkt zich zal herstellen en dat we profijt kunnen halen uit deze attractieve footprint. Gezien de verwachte synergiën en de toekomstige herstelling van de landbouwmarkt is deze acquisitie interessant voor ons. “ concludeert Peter Nilsson.

Mitas zal geïntegreerd worden in het bedrijfssegment Trelleborg Wheel Systems. Tijdens de overgangsperiode zullen andere activiteiten onafhankelijk blijven van de bestaande activiteiten van Trelleborg tot ze geleidelijk aan geïntegreerd worden in de huidige bedrijfssegmenten.

Na de overname zal Trelleborg een omzet hebben van SEK 30 miljard, met ongeveer 23,000 werknemers in 47 landen.

De transactie zal worden geconsolideerd op 31 mei 2016. De niet-recurrente kosten van ongeveer SEK 70 miljoen met betrekking tot de overname, zullen maar pas ten laste genomen worden in het tweede kwartaal van 2016. Van dit bedrag, zal er ongeveer SEK 50 miljoen ten laste komen van het gerapporteerde bedrijfsresultaat en ongeveer 20 miljoen zal ten laste van het netto financieel resultaat. Geen PPA-waarden zijn opgenomen in de bovenstaande bedragen.

Het persbericht over de overname werd gepubliceerd op 9 november 2015.

* SEK (Swedish Krona), as the Trelleborgs headquarter is located in Sweden.

Lezersvragen

Trelleborg Group

www.trelleborg.com

Opmerkingen voor de redactie


Trelleborg is a world leader in engineered polymer solutions that seal, damp and protect critical applications in demanding environments. Its innovative engineered solutions accelerate performance for customers in a sustainable way. The Trelleborg Group has annual sales of about SEK 30 billion in over 40 countries. The Group comprises five business areas: Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Offshore & Construction, Trelleborg Sealing Solutions and Trelleborg Wheel Systems, and the operations of Rubena and Savatech. In addition, the Trelleborg Group owns 50 percent of Vibracoustic, the global market leader within antivibration solutions for light and heavy vehicles. The Trelleborg share has been listed on the Stock Exchange since 1964 and is listed on Nasdaq Stockholm, Large Cap.

www.trelleborg.com

Related images

De overname van CGS Holding door Trelleborg is afgerond.

 

Editorial enquiries

Media:
Vice President Media Relations
Karin Larsson
Trelleborg

46 (0)410 67015, +46 (0)733 747015
karin.larsson@​trelleborg.com

Investors/analysts:
Vice President IR
Christofer Sjögren
Trelleborg

+46 (0)410 67068, +46 (0)708 665140
christofer.sjogren@​trelleborg.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from