TE Connectivity

Week of the Engineer Den Bosch

’S-HERTOGENBOSCH – 13 maart 2017 – TE Connectivity (TE), een wereldleider in connectiviteit en sensoren, had op woensdag 22 februari 70 leerlingen van d’Oultremont college Technasium te gast. Deze leerlingen hebben een voorkeur voor techniek en worden hier extra in opgeleid, al tijdens hun middelbare onderwijs! Zij namen voor een dagje een kijkje in het leven van een engineer (binnen TE Connectivity).

Deze jonge technici werden voor een dagje ondergedompeld in het leven van een engineer en dat bij een wereldleider, die eigenlijk om de hoek zit! Tijdens een tour door het lab mochten zij een eigen kabel assembleren aan een connector en leerden ze meer over een slim zonnepaneel en wat deze kan betekenen voor de wereld.

Voor deze gelegenheid had de Technische Universiteit van Eindhoven zelfs een racewagen overgebracht, met daarin connectoren van TE. Dit om de leerlingen te tonen hoe belangrijk connectoren zijn in een racewagen en hoe dit kan bijdragen aan het winnen van de race. De bijdrage van TE connectoren aan voertuigen werd ook duidelijk bij een vrachtwagen die ter beschikking was gesteld door DAF voor deze dag. Het VEKA MAN team dat dit jaar heeft meegedaan aan de Dakar rally had ook hun truck voor de leerlingen tentoongesteld om hier de essentie van de juiste connectoren te laten zien, zeker in zware omstandigheden zoals tijdens de Dakar.

Eric Leijtens, Managing Director TE Den Bosch: “Door verschillende projecten te laten zien waar een engineer zich mee bezighoudt en een bijdrage aan kan leveren, willen wij als TE graag de leerlingen op een jonge leeftijd enthousiasmeren voor techniek. Zo dragen wij ons steentje bij aan een volgende generatie briljante engineers!

TE, TE Connectivity en het TE connectivity (logo) zijn handelsmerken van de TE Connectivity Ltd. Bedrijfsgroep.

Lezersvragen

TE Connectivity
Pfnorstrasse 1
64293 Darmstadt
Germany
+49 6154 607 1740
www.te.com

Opmerkingen voor de redactie


OVER TE CONNECTIVITY

TE Connectivity (NYSE: TEL) is een wereldleider in technologie met een jaaromzet van 12 miljard dollar. Onze inzet voor innovatie heeft geleid tot vernieuwingen op het gebied van transport, industriële toepassingen, medische technologie, elektriciteit, datacommunicatie en het huishouden. TE’s ongeëvenaarde connectiviteits- en sensoroplossingen zijn geschikt voor de zwaarste omgevingen en maken de wereld veiliger, groener, slimmer en meer verbonden. Dankzij onze 75.000 medewerkers (waaronder ruim 7.000 engineers) die meedenken met onze klanten in zo'n 150 landen, kunnen we ervoor zorgen dat 'EVERY CONNECTION COUNTS' – www.te.com.

Related images

 

Editorial enquiries

Rob van Gerwen
TE Connectivity

+31 73 624 6551
rob.gerwen@​te.com

Nancy van Heesewijk
EMG

+31 164 317 018
nvanheesewijk@​emg-pr.com

 

Share

 

More news from