Omron

OMRON lanserar nya PMAC - programmerbart fleraxligt styrsystem med högpresterande rörelsestyrning

OMRON Corporation tillkännager den internationella lanseringen av sina nya CK3E programmerbara fleraxliga styrsystem samt programmerbara fleraxliga styrsystem för den industriella PC-plattformen NY51_-A IPC (i fortsättningen PMAC).

OMRON och OMRONs Delta Tau Data Systems, Inc. (i fortsättningen "DT") arbetade tillsammans för att utveckla PMAC-styrenheter med världsledande teknik för rörelsekontroll från DT. PMAC klarar av noggranna finjusteringar som snabb synkronstyrning av olika enheter för fabriksautomation (FA). Det är möjligt tack vare inbyggd EtherCAT-anslutning som används för produktionslinjer och utrustning över hela världen. Utvecklingsmiljön ger användarna möjlighet att programmera sina egna rörelsealgoritmer och funktioner för rörelsestyrning, till exempel banberäkning och positionskompensation i C och ursprungliga programmeringsspråk.

För att uppfylla kundernas olika behov och hantera korta produktcykler är en växande trend att arbeta med innovativ tillverkning och använda den senaste och mest exakta maskin- och robottekniken på produktionsanläggningarna. Tillverkare av utrustning för halvledartillverkning och maskinverktyg koncentrerar resurserna på utvecklingen av innovativ och konkurrenskraftig central teknik. Under dessa omständigheter måste maskinbyggare allt oftare använda globalt tillgängliga styrenheter vars långsiktiga försörjningsstabilitet och kvalitet garanteras och som kan användas som alternativ till inbyggda styrkretsar där det är dyrt att utveckla grundläggande funktioner och underhålla. Dessutom förväntar sig tillverkare som utvecklar tillverkningsutrustning med robotar robusta och tillförlitliga styrenheter som kan genomföra anpassad rörelsestyrning, framförallt i utvecklingsländer.

OMRON erbjuder två typer av PMAC programmerbara fleraxliga styrsystem som uppfyller användarnas behov.

OMRON erbjuder innovationer till tillverkningsanläggningarna genom automation med integrerade, intelligenta och interaktiva koncept. OMRON arbetar med tillverkningsindustrins innovationer genom att kombinera DT:s världsledande tekniker för rörelsestyrning med Omrons teknik för styrning för nyskapande integrerad automation.

PMAC – Programmerbart fleraxligt styrsystem

CK3E Programmerbart fleraxligt styrsystem

  • Fleraxelstyrning med en snabb cykeltid på 250 µs och EtherCAT master-funktioner. Flexibel systemkonfiguration och snabb synkronstyrning av enheter anslutna via EtherCAT
  • Kompakt design, 28,6 mm tjocklek, för att spara utrymme i maskiner och apparatskåp

Programmerbart fleraxligt styrsystem för industriell PC-plattform NY51_-EN IPC-PMAC

  • Upp till 128 axlar för kontroll och avancerad datahantering. Multitasking för Windows-program och anpassad rörelsestyrning (rörelsealgoritmer, kinematik, positionskompensation m.m.)
  • Miljöbeständighet på PLC-nivå. Hypervisor-programvara*1 för oavbruten maskinstyrning även om Windows är nere

*1. Programvaran undviker inbördes störningar genom att tilldela maskinvaruresurser till operativsystemet. Maskinstyrningen avbryts inte även om Windows kraschar.

EtherCAT® är ett registrerat varumärke och en patenterad teknik, licensierat av Beckhoff Automation GmbH, Tyskland.
Windows är antingen ett varumärke eller ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA och/eller andra länder.
Intel och Intel Core är varumärken som tillhör Intel Corporation i USA och/eller andra länder.
Övriga företagsnamn och produktnamn i det här dokumentet är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive företag.
Produktbilder och -siffror i den här katalogen kan skilja sig något från de faktiska produkterna.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 39 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 110 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på www.industrial.omron.eu.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from