Omron

OMRON lansează noile controlere programabile multi axă PMAC (Programmable Multi-Axis Controllers), cu tehnologie performantă pentru controlul mişcării

OMRON Corporation anunţă lansarea, la nivel global, a noilor sale controlere programabile multi axă seria CK3E şi a noilor controlere programabile multi axă construite pe platformă de PC industrial, seria NY51_-A IPC (denumite mai jos „controlere PMAC”).

OMRON şi compania Delta Tau Data Systems, Inc. a OMRON (denumită în continuare „DT”) au colaborat pentru a dezvolta controlerele PMAC cu tehnologie globală de vârf pentru controlul mişcării ale DT. Controlerul PMAC poate realiza controlul sofisticat al unor reglaje fine, inclusiv controlul sincronizat de înaltă viteză al unor echipamente diverse de automatizare a fabricilor (AF), datorită conectivităţii EtherCAT încorporate, utilizate pentru linii şi echipamente de producţie din întreaga lume. Mediul de dezvoltare al produsului le permite utilizatorilor să programeze algoritmii mişcării şi funcţiile pentru controlul mişcării după cum doresc – de exemplu calculul traiectoriei şi compensarea poziţiei, realizate în limbajul de programare C şi în alte limbaje de programare originale.

Pentru a satisface nevoile diferite ale consumatorilor şi pentru a face faţă ciclurilor de viaţă scurte ale produselor, tendinţa curentă tot mai frecventă este stabilirea unor obiective de producţie inovatoare apelând la cele mai moderne tehnologii de prelucrare de precizie şi la robotică, în unităţile de producţie. Constructorii de echipamente de fabricaţie semiconductoare şi unelte de prelucrare îşi concentrează resursele asupra elaborării de soluţii tehnologice inovatoare şi competitive. În aceste condiţii, constructorii de utilaje solicită din ce în ce mai frecvent controlere disponibile la nivel global şi pentru care să aibă garanţia că le vor fi furnizate constant pe termen lung şi la un nivel de înaltă calitate, controlere pe care să le poată utiliza ca alternativă la controlerele tip placă de control inviduală, care sunt costisitoare la dezvoltarea funcțiilor standard și intretinere. Mai mult, producătorii care dezvoltă echipamente de fabricaţie cu roboţi se aşteaptă la controlere robuste şi fiabile, care să poată executa controlul particularizat al mişcării, în special în ţările emergente. OMRON oferă două tipuri de controlere programabile multi axă PMAC care vin în întâmpinarea necesităţilor lor.

OMRON aduce inovaţia în unităţile de producţie prin intermediul automatizării, utilizând concepte integrate, inteligente şi interactive. OMRON colaborează cu producătorii la crearea de produse inovatoare combinând tehnologiile globale de vârf ale DT din domeniul controlului mişcării cu tehnologiile de control ale companiei OMRON, pentru a realiza soluţii de automatizare noi, integrate.

PMAC – Controler programabil multi axă (Programmable Multi-Axis Controller)

Controler programabil multi axă CK3E

  • Control multi axă cu o durată de ciclu rapidă, de 250 µs, şi funcţionalitate EtherCAT. Configuraţie flexibilă a sistemului şi control sincronizat de înaltă viteză al dispozitivelor AF (Automatizare Fabrică) conectate prin EtherCAT
  • Design compact, grosime de 28,6 mm, pentru a economisi spaţiul din interiorul utilajelor şi panourilor de control

Controler programabil multi axă PMAC seria NY51_-A IPC, pe platformă de PC industrial

  • Până la 128 de axe de control şi gestionarea avansată a datelor. Multitasking pentru aplicaţii Windows şi controlul particularizat al mişcării (algoritmii mişcării, cinematica, compensarea poziţiei etc.)
  • Rezistenţă la mediu caracteristică PLC-urilor. Hipervizor Software*1 pentru controlul fără întreruperi al utilajelor, chiar şi atunci când sistemul de operare Windows nu funcţionează

*1. Software-ul evită interferenţele reciproce alocând sistemului de operare resursele hardware în mod adecvat. Controlul utilajelor nu este întrerupt nici măcar în situaţia în care sistemul de operare Windows nu funcționează.

EtherCAT® este marcă comercială înregistrată şi o tehnologie brevetată licenţiată de Beckhoff Automation GmbH, Germania.
Windows este marcă comercială înregistrată sau marcă comercială a Microsoft Corporation în Statele Unite ale Americii şi/sau în alte ţări.
Intel şi Intel Core sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite ale Americii şi/sau în alte ţări.
Celelalte nume de companii şi nume de produse din acest document sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale companiilor respective.
Este posibil ca fotografiile şi figurile utilizate în acest catalog pentru prezentarea produselor să difere într-o oarecare măsură de produsele reale.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Despre Omron
Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 39.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 110 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.industrial.omron.ro.

Related images

 

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from