Omron

Următoarea generaţie de controlere de temperatură intră în era inteligenţei artificiale

Omron îşi prezintă seria E5_D - următoarea generaţie de controlere construite pe platforma de succes E5_C. Aceasta este proiectată să asigure un control optim şi automat al temperaturii fără intervenţie umană.

Seria E5_C de la Omron a ridicat substanţial ştacheta pentru controlul temperaturii în ultimii cinci ani, datorită caracterului intuitiv, preciziei ridicate şi fiabilităţii în control. În prezent, seria E5_D - următoarea generaţie de controlere construite pe platforma de succes E5_C - este proiectată să asigure controlul optim şi automat al temperaturii fără intervenţie umană. De fapt, de acum încolo, toate reglajele efectuate în teren de experţi sunt automatizate cu ajutorul inteligenţei artificiale (IA). Seria E5_D se bazează pe platforma E5_C, deci caracteristicile de bază sunt aceleaşi (perioadă de control de 50 ms, intrări de măsură universale pentru termocuple/PT100/liniar şi altele), dar cu o structură alungită pentru facilitarea întreţinerii.

Algoritm de control adaptiv
La controlerele de temperatură standard, definirea setărilor iniţiale PID de pornire este nu numai o operațiune consumatoare de timp, dar efectuarea reglajelor optime fără o experienţă îndelungată în domeniu se poate dovedi dificilă. De aceea Omron a creat seria E5_D cu tehnologie de control adaptivă. Aceasta detectează automat modificările din procesul controlat şi adaptează PID în consecinţă. Rezultatul? Un algoritm PID perfect reglat şi un control foarte stabil al temperaturii.

Control perfect al temperaturii de etanşare la utilajele de ambalat
La utilajele de ambalat convenţionale, senzorii sunt deseori situaţi prea departe de suprafaţa de etanşare a barei de încălzire. Aceasta creează o diferenţă între temperatura suprafeţei de etanşare şi temperatura efectiv controlată. Această diferenţă de temperatură şi erorile de etanşare rezultate se măresc o dată cu viteza de ambalare şi, de asemenea, în corelaţie cu materialele de ambalare mai subţiri.

Datorită seriei E5_D, această problemă este rezolvată prin următoarea metodă:

  • apropierea senzorului de suprafaţa de etanşare - datorită modelelor speciale, cu senzori de temperatură, pentru o detecţie mai rapidă
  • adoptarea unor algoritmi speciali (funcţie de reglare automată a filtrului) integraţi în seria E5_D, special realizaţi pentru suprimarea variaţiilor de temperatură. Rezultatul este o mai bună calitate a etanşării ambalajelor.

Variaţiile de temperatură de la maşinile de formare, reduse la minimum de un algoritm nou
La o maşină de formare prin extrudare răcită cu apă, creşterea vitezei duce deseori la variaţii de temperatură din cauza diferiţilor factori precum compusul de material şi apa de răcire. Pentru operatorul uman, aceasta înseamnă ajustări repetate ale supapei, pentru stabilizarea calităţii. Totuşi, obţinerea unei viteze ridicate de producţie, în paralel cu menţinerea calităţii, este deosebit de dificilă. Cu E5D, lucrurile se schimbă. Funcţia de ajustare a ieșirii de răcire cu apă elimină variaţiile de temperatură la minimum şi măreşte capacitatea de producţie în paralel cu menţinerea calităţii.

Caracteristici

  • Disponibil în două dimensiuni: E5CD (48 x 48 mm) şi E5ED (48 x 96 mm)
  • Ambele sunt capabile de măsurarea unei game vaste de tipuri de semnal de la diferiţi senzori (12 tipuri diferite de termocuple, Pt100/jPt100, şi diferite semnale liniare de curent/tensiune).
  • În funcţie de model, tipurile de ieşire de control sunt ieşire pe releu (5 A / 250 V c.a.) şi ieşire în tensiune (12 V c.c. pentru acţionarea unui SSR extern).
  • Ca şi la seria E5_C, există modele de bază, fără funcţionalităţi opţionale suplimentare, precum şi modele mai avansate, care acceptă funcţionalităţi suplimentare, precum intrări de eveniment, comunicaţii seriale RS485 şi arderi ale dispozitivelor de încălzire.
  • Domenii de tensiune de alimentare: 100 - 240 V c.a. sau 24 V c.a./c.c.

Pentru mai multe informaţii: industrial.omron.eu/e5_d

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Despre Omron
Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum componente de control, componente electronice, componente de electronică auto, infrastructură socială, asistenţă medicală şi mediu. Omron a fost înfiinţată în 1933 şi are circa 39.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 110 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii, oferind tehnologii de automatizare care stimulează dezvoltarea în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, www.industrial.omron.ro.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from