Omron

De nieuwe generatie temperatuurregelaars omarmt het tijdperk van de kunstmatige intelligentie

Omron introduceert de E5_D-serie - de volgende generatie regelaars op basis van het succesvolle E5_C-platform. De serie is gericht op optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke interventie.

De E5_C-serie van Omron heeft de lat voor temperatuurregeling de afgelopen vijf jaar aanzienlijk hoger gelegd, dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De E5_D-serie - de volgende generatie regelaars gebaseerd op het succesvolle E5_C-platform - is ontworpen om een optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke interventie te bereiken. Het is zelfs zo, dat alle instellingen, die normaal gesproken door experts worden gedaan, nu automatisch door middel van kunstmatige intelligentie kunnen worden ingesteld. De E5_D is gebaseerd op het E5_C-platform, met dezelfde standaardfuncties (50 ms samplingperiode, universele input-meetwaarden, thermokoppels/Pt100/lineair, etc.), maar is uitneembaar om het onderhoud nog gemakkelijker te maken.

Adaptief besturingsalgoritme
Bij gebruik van standaard temperatuurregelaars heeft u niet alleen veel tijd nodig om de initiële PID-instellingen voor het opstarten te definiëren, maar moet u ook zeer deskundig zijn om de instellingen optimaal aan te kunnen passen. Daarom heeft Omron de E5_D-serie met 'adaptieve besturingstechnologie' ontwikkeld. Wijzigingen in het proces worden automatisch gedetecteerd en de PID wordt overeenkomstig aangepast. Het resultaat? Een perfect, nauwkeurig ingesteld PID-algoritme en een ultrastabiele temperatuurregeling.

Perfecte temperatuurregeling voor verpakkingsmachines met sealfunctie
Op een conventionele verpakkingsmachine met sealfunctie liggen de temperatuursensoren vaak te ver van het sealoppervlak van de hittebalk. Hierdoor ontstaat een temperatuurverschil tussen het sealoppervlak en de ingestelde temperatuur. Het sealen verloopt moeizaam en het probleem wordt groter naarmate de verpakkingssnelheid wordt opgevoerd, maar ook in correlatie met dunner verpakkingsmateriaal.

In de E5_D-serie is dit probleem als volgt opgelost:

  • de sensor ligt dichter bij het sealoppervlak, dankzij de speciale sensormodellen voor snellere temperatuurdetectie
  • in de E5_D zijn speciale algoritmen (automatische filteraanpassingsfunctie) geïntegreerd, speciaal ontworpen voor het onderdrukken van temperatuurvariaties, met beter gesealde verpakkingen als resultaat.

Temperatuurvariaties in spuitgietmachines dankzij nieuw algoritme tot een minimum beperkt
In een watergekoelde spuitgietmachine leidt verhoging van de snelheid vaak tot temperatuurvariaties. Verschillende factoren zijn van invloed, bijvoorbeeld de samenstelling van het materiaal en het koelwater. Het gevolg is dat de operator de kleppen regelmatig opnieuw moet instellen. Het is erg moeilijk om een hoge productiesnelheid te bereiken en tegelijkertijd de kwaliteit te handhaven. Met de E5D behoren deze problemen tot het verleden. Het systeem beschikt over een koelwaterregelfunctie waarmee de temperatuurverschillen tot een minimum kunnen worden beperkt, waardoor de productiecapaciteit kan worden verhoogd terwijl de kwaliteit wordt gehandhaafd.

Kenmerken

  • Beschikbaar in twee formaten: E5CD (48 x 48 mm) en E5ED (48 x 96 mm)
  • Beide kunnen een breed bereik aan signaaltypen van verschillende sensoren meten (12 verschillende soorten thermokoppels, Pt100/jPt100 en verschillende lineaire stroom-/spanningssignalen).
  • Type regeluitgang afhankelijk van het model: relaisuitgang 5 A/250 VCA en spanningsuitgang (12 VCC voor aansturing van externe solid-state relais).
  • Net als bij de E5_C-serie zijn er standaardmodellen zonder extra, optionele functionaliteiten, maar ook geavanceerde modellen met aanvullende functionaliteiten, zoals event-ingangen, seriële RS-485-communicatie en detectie van doorgebrande verwarmingselementen.
  • Voeding: 100 - 240 VCA of 24 VAC/DC.

Voor meer informatie: industrial.omron.eu/e5_d

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Omron
Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 39.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 110 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar www.industrial.omron.nl

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from