Omron

A hőmérséklet-szabályzók új generációja kihasználja a mesterséges intelligencia korának előnyeit

Az Omron bemutatja E5_D sorozatát, a sikeres E5_C platformra épülő hőmérséklet-szabályozók új generációját. Optimális és automatikus hőmérséklet-szabályozásra tervezték őket, emberi beavatkozás nélkül.

Felhasználóbarát jellemzőinek, nagy pontosságának és megbízható vezérlésének köszönhetően az Omron E5_C sorozata az elmúlt öt évben új mércét állított fel a hőmérséklet-szabályozók piacán. A szintén az E5_C alapjaira épülő új E5_D sorozatot optimális és automatikus hőmérséklet-szabályozásra tervezték, emberi beavatkozás nélkül. Mostantól minden olyan módosítás, melyet eddig szakemberek végeztek, automatikussá válik, a mesterséges intelligenciának (M.I.) köszönhetően. Az E5_D az E5_C platformjára épül, így alapvető jellemzői változatlanok maradtak (50 msec-os vezérlési időtartam, univerzális bemeneti mérések, Pt100 lineáris hőelemek stb.), de felépítésének köszönhetően karbantartása még könnyebbé vált.

Adaptív vezérlőalgoritmus
A hagyományos hőmérséklet-szabályozók esetén hosszú időbe telik meghatározni az elsődleges indítási PID beállításokat, ráadásul több éves tapasztalat nélkül az optimális beállítások elvégzése is komoly kihívást jelent. Ezért fejlesztette ki az Omron az E5_D sorozatot „adaptív vezérlőtechnológiával”. Ez automatikusan felismeri a vezérelt folyamat változásait, és hozzájuk igazítja a PID beállításokat. Ez tökéletesen finomhangolt PID algoritmust és ultra nagy stabilitású hőmérséklet-szabályozást eredményez.

Tökéletes lezárásihőmérséklet-szabályozás a csomagológépeknél
A hagyományos lezárógépeknél a hőmérséklet-érzékelők gyakran túl messze esnek a melegítőrúd lezárófelületétől. Emiatt különbség adódhat a lezárófelület hőmérséklete és a beállított hőmérséklet között. Ez a hőmérséklet-különbség lezárási hibákat okoz, melyek tovább súlyosbodnak nagyobb csomagolási sebesség és vékonyabb csomagolóanyagok esetén.

Az E5_D sorozat a következő módon orvosolja ezt a problémát:

  • a gyorsabb érzékelésre képes, különleges hőmérséklet-érzékelők közelebb helyezkednek el a lezárófelülethez
  • az E5_D különleges, beépített algoritmusokat alkalmaz (automatikus szűrőbeállítási funkció), melyeket kimondottan a hőmérséklet-ingadozások kizárására terveztek. Ez a csomagolások jobb lezárási minőségét eredményezi.

Az új algoritmus minimalizálja a fröccsöntőgépek hőmérséklet-ingadozásait
A vízhűtéses fröccsöntőgépeknél a sebesség emelése gyakran hőmérséklet-ingadozáshoz vezet az anyagösszetétel, a hűtővíz és hasonló tényezők függvényében. Emberi kezelő esetén ilyenkor folyamatosan szelepbeállításokat kell végezni a minőség stabilizálása érdekében. Így azonban nem könnyű nagy sebességű gyártást elérni a minőség fenntartása mellett. Az E5D erre is megoldást kínál. A vízhűtés kimenetét beállító funkció minimálisra csökkenti a hőmérséklet-ingadozásokat, és megnöveli a gyártási kapacitást, mindezt a minőség megőrzésével.

Jellemzők

  • Két méretben elérhető: E5CD (48×48 mm) és E5ED (48×96 mm)
  • Mindkettő képes a különböző érzékelőkből származó jeltípusok széles skálájának a mérésére (12 különböző típusú hőelem, Pt100/jPt100 és különböző áramerősségű/feszültségű lineáris jelek).
  • Vezérlőkimenet-típusok típustól függően: 5 A/250 Vca relékimenet és feszültségkimenet (12 Vcc a külső SSR meghajtásához).
  • As with the E5_C series, there are basic models without additional optional functionality as well as more advanced models supporting additional functionality such as event inputs, RS485 serial communication, and heater burnouts
  • Tápegységek: 100 – 240 VCA vagy 24 VAC/DC.

További információkért kattintson ide: industrial.omron.eu/e5_d

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Az Omron vállalatról
Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron Corporation alapvető érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban alapult, alkalmazottai száma mára megközelítőleg 39 000, és több mint 110 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletek: www.industrial.omron.hu

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from