Omron

Lämpötilansäädinten uusi sukupolvi hyödyntää tekoälyä

Omron julkistaa menestyksekkääseen E5_C-alustaan pohjautuvan, uuden sukupolven E5_D-sarjan säätimet. Sarja on suunniteltu optimaaliseen automaattiseen lämpötilansäätöön ilman ihmisiä.

Omronin E5_C-sarja asetti lämpötilansäädinten riman erittäin korkealle viiden viime vuoden aikana käyttäjäystävällisyytensä, tarkkuutensa ja luotettavan ohjauksensa voimin. E5_C-alustaan pohjautuvat seuraavan sukupolven E5_D-sarjan ohjaimet on suunniteltu optimaaliseen ja automaattiseen lämpötilansäätöön ilman ihmisiä. Kaikki tyypillisimmät säädöt, joita ammattilaiset tekevät kentällä, hoituvat nyt automaattisesti tekoälyllä. E5_D perustuu E5_C-alustaan, joten perustoiminnot ovat samat (50 millisekunnin ohjausjakso, yleistulomittaukset, termoparit/Pt100/lineaarinen ja monet muut), mutta ulosvedettävä rakenne helpottaa huoltoa entisestään.

Mukautuva ohjausalgoritmi
Tavallisissa lämpötilansäätimissä tarvitaan paljon aikaa PID-alkuasetusten määrittämiseen, minkä lisäksi optimaalisten säätöjen tekeminen on hankalaa, ellei ole erittäin kokenut alalla. Niinpä Omron kehitti E5_D-sarjan, joka käyttää mukautuvaa ohjausteknologiaa. Se tunnistaa ohjattavan prosessin muutokset automaattisesti ja mukauttaa PID-asetukset vastaaviksi. Lopputuloksena on täydellisesti hienosäädetty PID-algoritmi ja äärimmäisen vakaa lämpötilansäätö.

Täydellisen sulkemislämpötilan säätö pakkauskoneissa
Tyypillisissä pakkauskoneissa lämpötila-anturit ovat usein liian kaukana lämmitystangon sulkupinnasta. Tällöin sulkupinnan ja jo säädetyn lämpötilan välille syntyy eroja. Lämpötilaero ja siitä aiheutuvat sulkuvirheet lisääntyvät sitä mukaa kun pakkausnopeus kasvaa, minkä lisäksi pakkausmateriaalit ohenevat.

E5_D-sarja ratkaisee ongelman seuraavasti:

  • anturi tuodaan lähemmäs sulkupintaa – tämän mahdollistavat ainutlaatuiset lämpötila-anturimallit, jotka nopeuttavat tunnistusta
  • E5_D-mallin sisäänrakennettuja erikoisalgoritmeja (automaattinen suodattimen säätötoiminto) hyödynnetään; algoritmit on kehitetty erityisesti lämpötilavaihtelujen korjaamiseen – lopputuloksena on pakkausten sulkulaadun paraneminen.

Uusi algoritmi minimoi valukoneiden lämpötilanvaihtelut
Vesijäähdytteisissä suulakepuristuskoneissa nopeuden lisääminen johtaa usein lämpötilanvaihteluihin, joita materiaaliseos ja jäähdytysvesi voivat aiheuttaa. Käyttäjälle tämä näkyy usein jatkuvana venttiilien säädön tarpeena, jotta laatu pysyy tasaisena. Suuren tuotantonopeuden saavuttaminen on kuitenkin vaikeaa niin, että laatu pysyy tasaisena. Asiaan tulee muutos E5D:n myötä. Vesijäähdytyslähdön säätötoiminto vähentää lämpötilanvaihtelut minimiin ja lisää tuotantokapasiteettia ilman, että laatu kärsii.

Ominaisuudet

  • Saatavana kaksi kokoa: E5CD (48 x 48 mm) ja E5ED (48 x 96 mm)
  • Molemmat pystyvät mittaamaan monipuolisesti signaalityyppejä eri antureilta (12 erilaista termoparityyppiä, Pt100/jPt100 ja erilaisia lineaarisia virta-/jännitesignaaleja).
  • Ohjauslähdöt ovat mallikohtaisesti seuraavat: relelähtö 5 A / 250 Vca sekä jännitelähtö (12 Vcc ulkoisen puolijohdereleen ohjaukseen).
  • E5_C-sarjan tapaan saatavana on perusmalleja, joissa ei ole ylimääräisiä lisätoimintoja, sekä edistyksellisempiä malleja, jotka tukevat lisätoimintoja, kuten tapahtumatuloja, RS485-sarjatiedonsiirtoa ja lämmitinkatkoksen valvontaa.
  • Virransyöttöalueet: 100–240 VCA tai 24 V AC/DC.

Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi/e5_d

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Tietoja Omronista
Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 39 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 110 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa www.industrial.omron.fi.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from