Omron

Næste generation af temperaturregulatorer tager et skridt ind i AI-æraen

Omron lancerer deres E5_D-serie – den næste generation af regulatorer bygget på den succesfulde E5_C-platform. Serien er designet til at opnå optimal og automatisk temperaturregulering uden menneskelig indgriben.

Omrons E5_C-serie har hævet niveauet for temperaturregulering betydeligt i løbet af de seneste fem år takket være den brugervenlige, ekstremt præcise og meget pålidelige regulering. Nu er E5_D-serien – den næste generation af regulatorer bygget på den succesfulde E5_C-platform – designet til at opnå optimal og automatisk temperaturregulering uden menneskelig indgriben. Faktisk bliver alle typiske justeringer, der foretages i marken af eksperter, fra nu af, automatiseret ved hjælp af kunstig intelligens (AI). E5_D er baseret på E5_C-platformen, så de grundlæggende funktioner er de samme (50 m/sek kontrolperiode, universal indgange - termoelementer/Pt100/analog strøm- og spænding).

Adaptiv reguleringsalgoritme
Med almindelige temperaturregulatorer skal du ikke kun bruge lang tid på at definere opstartsindstillinger for PID, det kan også være meget udfordrende at foretage optimale justeringer uden mange års erfaring inden for området. Derfor har Omron udviklet E5_D-serien med "adaptiv reguleringsteknologi". Den registrerer automatisk ændringer i processen under regulering og tilpasser PID'en tilsvarende. Resultatet? Perfekt finjusteret PID-algoritme og ekstremt stabil temperaturregulering.

Perfekt temperaturregulering under forsegling på emballagemaskiner
På en konventionel forseglingsmaskine er temperatursensorer ofte placeret for langt væk fra forseglingsoverfladen på varmebjælken. Dette medfører forskelle i temperaturen mellem forseglingsoverfladen og den kontrollerede temperatur. Denne temperaturforskel og efterfølgende fejl i forseglingen øges, når emballeringshastigheden øges og kan også ses i forbindelse med tyndere emballeringsmaterialer.

Takket være E5_D-serien kan dette problem løses ved hjælp af følgende tilgang:

  • sensoren anbringes tættere på forseglingsoverfladen – takket være særlige temperatursensormodeller, der kan foretage hurtigere detekteringer
  • brugen af særlige algoritmer (automatisk filterjusteringsfunktion) indbygget i E5_D, specialudviklet til at undertrykke temperaturvariationer. Resultatet er bedre forseglingskvalitet på emballagen.

Temperaturvariationer i fræsemaskiner minimeres med en ny algoritme
På en vandafkølet ekstruderingsmaskine medfører en øgning af hastigheden ofte temperaturvariationer pga. forskellige faktorer såsom materialesammensætningen og kølevandet. For operatøren betyder det, at ventilen gentagne gange skal justeres for at stabilisere kvaliteten. Men det kan være vanskeligt at opnå en hurtig produktion, når kvaliteten også skal opretholdes. Det ændres dog med E5_D. Den vandafkølende justeringsfunktion holder temperaturvariationer på et minimum og øger produktionskapaciteten, samtidig med at kvaliteten bevares.

Egenskaber

  • Fås i to størrelser: E5CD (48x48 mm) og E5ED (48x96 mm)
  • Begge kan måle en lang række signaltyper fra forskellige sensorer (12 forskellige typer termoelementer, Pt100/jPt100 og forskellige lineære signaler for strøm/spænding).
  • Reguleringsudgangstyper er, afhængigt af modellen, relæudgang 5A/250Vca og udgangsspænding (12 Vcc til ekstern SSR).
  • Som med E5_C-serien er der basismodeller uden yderligere funktioner samt mere avancerede modeller, der understøtter ekstra funktioner, f.eks. digitale indgange (event inputs), seriel RS485-kommunikation og brud på varmelegeme eller kortslutning.
  • Strømforsyning: 100 til 240 VCA eller 24 VAC/DC

Få flere oplysninger: industrial.omron.eu/e5_d

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation er en førende industriel automationsvirksomhed, der udnytter sine kerneteknologier inden for Sensing og Control til at udbygge sine forretningsområder inden for f.eks. styringskomponenter, elektroniske komponenter, elektronikkomponenter til bilindustrien, social infrastruktur, sundhed og miljø. Omron blev etableret i 1933 og har omkring 39.000 medarbejdere globalt. Virksomheden tilbyder produkter og løsninger i mere end 110 lande og regioner. Inden for industriel automation bidrager Omron til at skabe et velfærdssamfund ved at tilbyde automationsteknologier, der fremmer innovation inden for produktion samt produkter og kundeservice. Få flere oplysninger på www.industrial.omron.dk

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from