Omron

Omron udvikler maskinautomatiseringscontroller med AI

- Integration i realtid af maskinkontrol og AI -

Omron Corporation (Hovedkvarter: Shimogyo-Ku, Kyoto. CEO: Yoshihito Yamada) annoncerede i dag udviklingen af en maskinautomationscontroller udstyret med en AI-algoritme til automatisk maskinindlæring. Denne controller med AI er den første af sin slags i branchen, og den giver integration i realtid mellem PLC-funktionen til styring af produktionslinjer og udstyr (som ændrer sig på mikrosekunder i produktionen) samt funktionen til AI-behandling. Med Omrons omfattende udvalg af sensorer til overvågning af status for udstyr og processer sørger controlleren for sikker regulering af dem, før der kan opstå en uregelmæssighed. Den forudsiger usædvanlige bevægelser af maskiner baseret på den kausale model, den indbyggede AI har skullet lære.

Da man i de seneste år har oplevet et stadigt stigende skift mod fremstilling af små partier af en lang række produkter samt en mere fleksibel produktion på optimale placeringer rundt om i verden, er der et stigende behov for introduktionen af AI og Internet-of-things (IoT) i produktionen. Det giver producenter mulighed for at håndtere manglen på faglært arbejdskraft og stigningen i omkostninger til arbejdsløn og samtidigt optimere udnyttelsen af udstyret og opnå en stabil produktion af kvalitetsprodukter. Data skal kunne indsamles ved høj hastighed og med høj præcision (f.eks. positions-, vibrations- og temperaturdata) for at udnytte data på produktionsanlæg, hvor kontrol udføres på mikrosekunder, og det skal være muligt at associere dem præcist med tidsdata.

Ved analyse og anvendelse af kombinerede data kan Omron hurtigt forudsige mulige maskinproblemer og forebygge stop af udstyr samt forringelse af produktkvalitet. I mellemtiden har den hurtige udbredelse af IoT medført en enorm mængde data, og det gør det vanskeligt at overføre alle data til skyen til analyse af AI, uanset hvor meget båndbredden udvides. En anden flaskehals ved introduktionen af IoT på fabriksgulvene skyldes forsinket reaktion pga. den bilaterale datatransmission, der genereres, når data fra sensorer, motorer og andre enheder skal overføres til og fra skyen, og det på trods af, at øjeblikkelig respons og reaktion er helt afgørende på sådanne fabriksanlæg.

I sin søgen efter løsninger på sådanne problemer præsenterer Omron “intelligens udviklet gennem ICT” til produktionen. Omron inkorporerer knowhow fra faglærte arbejdere i kontrol af udstyr og processer. Det kan lade sig gøre ved at benytte et bredt udvalg af fabriksautomationsudstyr, der muliggør IoT-kompatibel automatiseret produktion eller implementerer optimale AI-algoritmer i sådant udstyr. Controlleren med AI er udviklet ud fra dette koncept og er beregnet til straks at opdage tegn på uregelmæssigheder i udstyret. Controllerens AI-algoritmer gør det muligt for den at indlære udstyrets gentagne bevægelser via præcise sensordata, og det muliggør feedback til overvågning af status og kontrol i realtid af maskiner.

Sådan bruger maskinautomationscontrolleren AI i produktionsprocesserne:

  1. Indsamler sensordata (f.eks. vibration og temperatur) og outputdata for motorer fra udstyr og processer kronologisk i realtid
  2. Genererer karakteristiske mængder på regelmæssige og uregelmæssige tidspunkter baseret på kronologiske data i realtid
  3. Akkumulerer karakteristiske mængdedata og genererer modeldata for indlæringsmaskinen efter kausalanalyser
  4. Sender feedback til tilstandsovervågningen og kontrollerne baseret på sådanne modeldata i realtid

Omron fremskynder udviklingen af sin controller, visionssensor og andre produkter udstyret med AI for at gøre AI-teknologi til et praktisk værktøj i produktionen. Omron vil bruge AI og IoT til at overvåge status for udstyr og processer og sikre produktkvalitet og dermed hjælpe sine kunder med at realisere produktionsprocesser, der “ikke laver fejl og ikke stopper”. Siden prøveforsendelser af controlleren til visse kunder siden 2016 har Omron gennemført test på sine egne og kunders fabrikker. Testene havde til formål at forudsige og analysere uregelmæssigheder i udstyr og øge viden om forholdet mellem årsag og virkning, der indgår i sådanne uregelmæssigheder, før den planlagte lancering og udbydelse af tjenesten i 2018.

Omron har længe udviklet og leveret fabriksautomationsudstyr af afgørende betydning for meget forskellige produktionsanlæg og er stolte af fortsat at kunne tilbyde nye fordele til kunder. Forbedringer, som er blevet gjort mulige gennem proaktiv anvendelse af verdens mest avancerede informationsteknologi, inklusive EtherCAT®, IO-Link og andre åbne netværk. Omron er dykket ned i denne overflod af viden ved implementeringen af AI-algoritmer i udstyr og har forfinet det i mere end to årtier og dermed været i stand til at udvikle bordtennisrobotten FORPHEUS.

FORPHEUS er indbegrebet af Omrons kerneteknologi af “Sensing & Control + Think”. Den intelligente træningsrobot benytter kerneteknologier som OKAO Vision-teknologi til ansigtsgenkendelse og individuel genkendelse og verdens første indbyggede sensor udstyret med “teknologi, der fornemmer graden af førerkoncentration”. Omron supporterer produktionsvirksomheder, der har problemer pga. manglen på menneskelige ressourcer og de øgede omkostninger til arbejdskraft, ved at kombinere viden om automation til produktionen ved hjælp af en række forskelligt fabriksautomationsudstyr og robotteknologi med avancerede AI-algoritmer. Omron accelererer overgangen til “fremtidens produktion”, hvor “maskiner viser menneskelige kompetencer og kreativitet”.

* EtherCAT® er et registreret varemærke og en patenteret teknologi licenseret af Beckhoff Automation GmbH, Tyskland.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
http://www.linkedin.com/company/omron
http://www.facebook.com/omroneurope
http://www.youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation er en førende industriel automationsvirksomhed, der udnytter sine kerneteknologier inden for Sensing og Control til at udbygge sine forretningsområder inden for f.eks. styringskomponenter, elektroniske komponenter, elektronikkomponenter til bilindustrien, social infrastruktur, sundhed og miljø. Omron blev etableret i 1933 og har omkring 39.000 medarbejdere globalt. Virksomheden tilbyder produkter og løsninger i mere end 110 lande og regioner. Inden for industriel automation bidrager Omron til at skabe et velfærdssamfund ved at tilbyde automationsteknologier, der fremmer innovation inden for produktion samt produkter og kundeservice. Få flere oplysninger på www.industrial.omron.dk

Related images

Omron udvikler maskinautomatiseringscontroller med AI.

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from