Guardian

Guardian Glass gaat productielijn voor gelaagd glas openen in haar fabriek in Oroshaza, Hongarije

  • De nieuwe lijn zal beantwoorden aan de toenemende vraag naar gelaagde glasproducten.
  • De lijn zal ook speciale producten produceren, zoals akoestisch, dik en gekleurd gelaagd glas.

Bertrange, Luxemburg, 16 maart 2017 – Om te kunnen beantwoorden aan de toenemende vraag naar gelaagd glas in Europa, gaat Guardian Glass een nieuwe productielijn voor gelaagd glas openen in haar fabriek in Oroshaza, Hongarije.

De nieuwe lijn gaat zowel standaard als gecoat gelaagd glas produceren, naast speciale producten zoals akoestisch, gekleurd en dik gelaagd glas.

De toenemende vraag naar gelaagd glas wordt gedreven door drie langetermijntrends:

  • De regelgeving op nationaal niveau in Europa vereist het gebruik van veiligheidsglas in een toenemend aantal venster- en interieurtoepassingen, waarvoor gelaagd glas de meest efficiënte oplossing is.
  • De wens om in gebouwen meer natuurlijk licht toe te laten drijft de trend in de richting van grotere, meer energie-efficiënte vensters, wat het gebruik van gelaagd glas noodzakelijk maakt voor een hogere mechanische sterkte en meer veiligheid.
  • Een algemene stijging in de vraag naar geluidwering voor zowel woningen als bedrijfsgebouwen heeft het gebruik van akoestisch gelaagd glas doen toenemen.
'De fabriek in Oroshaza beschikt reeds over een productielijn voor gecoat glas en de opening van een productielijn voor gelaagd glas zal ons dus in staat stellen om onze klanten in zowel het woning- als het bedrijfssegment een optimale productmix aan te bieden, met onder meer lage-emissiviteitsglas, zonwerend glas en andere speciale gelaagde glasproducten met een coating, zoals anti-reflecterend Guardian Clarity™,' aldus Guus Boekhoudt, vice-voorzitter van Guardian Glass Europe en managing director van Guardian Europe.

De nieuwe lijn is een logische voortzetting van een verandering die door Guardian Glass in 2016 werd gestart in de fabriek, en die een overgang inhield van de productie van standaard floatglas naar Guardians alternatief met een hogere lichttransmissie, Guardian ExtraClear®, dit om te beantwoorden aan de toegenomen vraag naar meer daglicht in gebouwen. De verwachting is dat de productie van gelaagd glas van start zal kunnen gaan in het eerste kwartaal van 2018.

Als gevolg van deze veranderingen en als antwoord op blijvende markttrends en verdere ontwikkelingen inzake de spiegeltechnologie, heeft Guardian Glass beslist om de productie van spiegelglas in Oroshaza stop te zetten. De spiegellijn zal de productie eind maart 2017 stopzetten. Guardian Glass blijft haar Europese klanten echter wel producten aanbieden met het lood- en kopervrije UltraMirror™-spiegelglas dat wordt geproduceerd in de fabriek van Dudelange in Luxemburg.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardianglass.com.

Guardian Glass is een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries Corp.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglass
linkedin.com/company/guardian-industries
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV

Opmerkingen voor de redactie


Over Guardian Industries Corp.:

Guardian Industries is gevestigd in Auburn Hills, Michigan en is een gediversifieerde, wereldwijd actieve onderneming met als visie het creëren van waarde voor haar klanten en de samenleving via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen. Guardian, haar dochterondernemingen en filialen stellen 17 000 mensen tewerk en baten vestigingen uit in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Guardian Glass is een internationaal toonaangevende fabrikant van vlakglas, gecoate en bewerkte glasproducten en oplossingen met een meerwaarde, en dit zowel voor architecturale, residentiële, interieur- en transporttoepassingen, als voor technische glastoepassingen. SRG Global is een van 's werelds grootste fabrikanten van geavanceerde hoogwaardige coatings op plastic voor de automobiel- en vrachtautobranche, en het bedrijf levert oplossingen voor een grotere duurzaamheid van het oppervlak, integriteit van de constructie, functionaliteit, efficiëntie van voertuigen en flexibele designs. Guardian Building Products is een toonaangevende, in de VS gebaseerde verdeler van speciaal voor de bouwsector bestemde producten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardian.com.

Related images

Guardian Glass gaat productielijn voor gelaagd glas openen in haar fabriek in Oroshaza, Hongarije. 
(Foto Guardian Industries Corp., GRDPR140)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from