Guardian

A Guardian Glass orosházi gyára laminált üveggyártó üzemmel bővül

  • Az új üzem a laminált üvegtermékek iránti növekvő keresletet hivatott kielégíteni.
  • Az új üzemben speciális termékek, így többek között hangszigetelő, különlegesen vastag és színes laminált üvegek is készülnek majd.

Bertrange, Luxemburg, 2017. március 9. – A laminált üvegtermékek iránt növekvő európai kereslet kielégítésére a Guardian Glass új, laminált üveg gyártósorral bővíti orosházi üveggyárát.

Az üzemben hagyományos és bevonatos laminált üvegek mellett speciális termékek, így a többi között hangszigetelő, vastag és színes laminált üvegek is készülnek majd.

A laminált üveg iránti kereslet növekedése mögött három hosszú távú folyamat áll:

  • Európa egyre több országában törvény írja elő a biztonsági üvegek kötelező használatát külső nyílászárók és beltéri üvegek estén, és ehhez a laminált üveg a leghatékonyabb megoldás.
  • Egyre nagyobb az igény a természetes fényre az épületek belsejében, ezáltal nő a kereslet a nagyobb és energiahatékonyabb nyílászárók iránt – ez pedig a jobb mechanikus ellenálló képességű és biztonságosabb laminált üvegek keresletét is erősíti.
  • A kereskedelmi és lakóingatlanok esetén is egyre komolyabb szempont a zajcsökkentés és hangszigetelés, ami a hangszigetelő laminált üvegek iránti kereslet növekedését eredményezi.
„Orosházán már most is gyártunk bevonatos üveget, így a laminált üveggyártás elindításával optimális termékskálát tudunk majd kínálni ügyfeleinknek lakossági és projektcélú felhasználásra. Többek között low-e hőszigetelő, napvédő és más speciális laminált üvegeket, például tükröződésmentes Guardian Clarity™üveget” - mondta a Guardian Glass Europe alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója, Guus Boekhoudt.

Az új, laminált üveg gyártósor létrehozása a Guardian Glass által 2016-ban megkezdett átalakítás következő, logikus lépése. Az átalakítás során a társaság átállt a hagyományos síküvegről a Guardian nagyobb fényáteresztő képességű Guardian ExtraClear® üvegének gyártására, az épületeken belüli nagyobb mennyiségű természetes fény iránti növekvő igény kielégítése érdekében. A laminált üveggyártás várhatóan 2018 első negyedévében kezdődik meg.

A változások eredményeként, valamint a piaci trendekre és a tükörgyártási technológiában történt változásokra válaszul a Guardian Glass az orosházi tükörgyártás megszüntetése mellett döntött. A tükörgyártás véglegesen 2017. március végén áll le. A Guardian Glass luxemburgi Dudelange üzeme azonban ettől függetlenül továbbra is gyártja és forgalmazza az európai vásárlók részére az ólom- és rézmentes UltraMirror™ terméket.

További információkért kérjük látogasson el a www.guardianglass.com oldalra.

A Guardian Glass a Guardian Industries Corp. egyik legjelentősebb üzletága.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglass
linkedin.com/company/guardian-industries
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV

Notes for Editors


A Guardian Industries Corp. vállalatról:

A Guardian Industries szerteágazó termékskálával rendelkező, globális társaság. Székhelye Auburn Hills, Michigan. A társaság küldetése és célja az értékteremtés az ügyfelek és az egész társadalom számára állandó innováció révén, kevesebb erőforrás felhasználásával. Leányvállalataival egyetemben a Guardian 17 000 alkalmazottat foglalkoztat, és gyártólétesítményeket üzemeltet Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közép-Keleten és Ázsiában. A Guardian Glass nemzetközi téren vezető helyet foglal el a kereskedelmi és lakóépületekhez, belsőépítészeti alkalmazásokhoz, szállítási és műszaki üvegfelhasználáshoz gyártott síküveg, speciális üveg és feldolgozott üvegtermékek terén. Az SRG Global a világ egyik legnagyobb, műanyagokhoz való modern, speciális bevonatokat előállító cége. A járműipar számára készülő speciális bevonatok a kezelt felületet tartósabbá teszik, javítják az anyagok szerkezeti szilárdságát, funkcionalitását, a járművek hatékonyságát, és szélesebb körű formatervezési megoldásokat tesznek lehetővé. A Guardian Building Products a speciális építőanyagok USA székhelyű forgalmazója. További információkért kérjük látogasson el a www.guardian.com oldalra.

Related images

A Guardian Glass orosházi üveggyára laminált üveggyártó sorral bővül.
(Fotó: Guardian Industries Corp., GRDPR140)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from