Guardian

Guardian Glass keurt budget goed voor technische ontwerpen voor een bijkomende floatglasfaciliteit in Polen

Dit toont het vertrouwen van de onderneming in de regio aan, evenals het feit dat de vraag naar haar glasproducten toeneemt

Bertrange, Luxemburg, 14 maart, 2017 – Guardian Glass spendeert 1,5 miljoen dollar voor gedetailleerde technische ontwerpen en site-inspecties voor een mogelijke tweede floatglasfaciliteit in Polen. Guardian Glass baat momenteel een floatglasfabriek uit in Czestochowa, Polen en overweegt om de productiecapaciteit te verhogen met een tweede fabriek om te kunnen blijven beantwoorden aan de groeiende vraag naar gecoate en bewerkte glasproducten in zowel de bedrijfssector als de private sector. Deze eerste uitgave voor technische ontwerpen is bedoeld om de voltooiing te versnellen van een nieuwe fabriek die commercieel beschikbaar zou moeten zijn in het eerste kwartaal van 2019. Verder wordt nog beraadslaagd over de locatie.

De nieuwe fabriek zou 1000 ton floatglas per dag moeten kunnen produceren en over een technologisch geavanceerde coatingmachine voor magnetronsputtering moeten beschikken om energie-efficiënt glas met hoge prestaties te kunnen produceren voor klanten in Polen en de omliggende landen.

De voorzitter en CEO van Guardian Glass, Kevin Baird, zegt dat een mogelijke investering in een tweede floatglasfaciliteit in Polen een bijkomend bewijs is voor het vertrouwen van Guardian in zowel de regio als de toekomst van de glasindustrie: “Het potentieel voor een tweede fabriek in Polen zou goed passen in onze wereldwijde strategie en onze marketingoverwegingen. We hebben er het volste vertrouwen in dat we nieuwe kansen en bredere afzetkanalen zullen vinden voor onze glasproducten in Europa.”

“De toenemende vraag naar glas wordt gedreven door de algemene trend in Europa naar meer natuurlijk licht in zowel woningen als bedrijfsgebouwen, naast de omschakeling in steeds meer woningen van dubbel naar driedubbel glas”, voegt Guus Boekhoudt, vice-voorzitter van Guardian Glass in Europa, nog toe. “Vermits Polen algemeen erkend wordt als het centrum van de Europese vensterfabricage voor woningen, is het een logische optie voor een nieuwe floatglasfaciliteit.”

Behalve de fabriek in Czestochowa, heeft Guardian Glass onder haar 10 Europese vestigingen ook faciliteiten in Oroshaza in Hongarije; in Thalheim in Duitsland en in Ryazan en Rostov in Rusland.

Guardian Glass is een belangrijke bedrijfsunit binnen Guardian Industries Corp. Bezoek www.guardianglass.com voor meer informatie.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglass
linkedin.com/company/guardian-industries
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV

Opmerkingen voor de redactie


Over Guardian Industries Corp.

Guardian Industries is gevestigd in Auburn Hills, Michigan en is een gediversifieerde, wereldwijd actieve onderneming met als visie het creëren van waarde voor haar klanten en de samenleving via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen. Guardian, haar dochterondernemingen en filialen stellen 17 000 mensen tewerk en baten vestigingen uit in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Guardian Glass is een internationaal toonaangevende fabrikant van vlakglas, gecoate en bewerkte glasproducten en oplossingen met een meerwaarde, en dit zowel voor architecturale, residentiële, interieur- en transporttoepassingen, als voor technische glastoepassingen. SRG Global is een van 's werelds grootste fabrikanten van geavanceerde hoogwaardige coatings op plastic voor de automobiel- en vrachtautobranche, en het bedrijf levert oplossingen voor een grotere duurzaamheid van het oppervlak, integriteit van de constructie, functionaliteit, efficiëntie van voertuigen en flexibele designs. Guardian Building Products is een toonaangevende, in de VS gebaseerde verdeler van speciaal voor de bouwsector bestemde producten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardian.com.

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from