Guardian

Unieke randemaillering bespaart doorlooptijden voor op-maat-snijden van gecoate architecturale beglazing

Bertrange, Luxemburg, 22 september 2016 – Een unieke technologie is ontwikkeld dat de kwaliteit verbetert en de benodigde tijd voor de randemaillering van thermisch behandelbaar Guardian-glas met sputtercoating vermindert.

Het Guardian TEA-systeem (True Edge Application) is een technologie ontwikkeld door Guardian Glass in Europa, in nauwe samenwerking met Ferro, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van glas email producten. De technologie is niet allen sneller en betrouwbaarder dan de conventionele methoden resulterend in een perfect egaal oppervlak met uitstekende optische kwaliteiten, maar ook meer tijdsefficiënt, die de doorlooptijden voor SGG-producten terugbrengt.

Het Guardian TEA-systeem, aangebracht op de met het sputtering-procedé gecoate glassubstraat, geeft een sterk, egaal oppervlak dat zorgt voor een betrouwbare hechting in SGG-toepassingen, inclusief façades, volledig glazen hoeken, dakbeglazing (met een overlapping van glas), glazen lamellen, kiep- en draairamen in volledig glazen gevels, en glazen vinnen.

Waarom is het nodig?

De gebieden van de beglazing in SGG-toepassingen, waar afdichting wordt toegepast, vereist gewoonlijk adequate randbewerking. Evenzo, in beglazingen met hoeken van ‘volledig glas’, wordt keramische verf aangebracht op de structurele elementen zoals verbindingen. In feite, meer dan 90% op maat gesneden, hoogwaardig gecoat glas wordt nu gevraagd met een randemaillering. Het proces van randemaillering is echter tijdrovend en vereist extra behandelingsstappen, resulterend in lange doorlooptijden. Kwaliteitsproblemen kunnen zich ook voordoen, dikwijls is het te behandelen gebied te breed voor conventionele randbewerkingsapparaten, resulterend in slechte optische kwaliteit en ongelijkmatige oppervlakken.

Hoe werkt het?

Met het Guardian TEA-systeem, wordt de materiaal oplossende keramische verf (email) direct op de sputtercoating aangebracht, die dan tijdens de warmtebehandeling oplost. De hoge kwaliteit Ferro email smelt gelijktijdig samen met het glas, maakt een uitzonderlijke sterke band en een perfect egaal oppervlak met uitstekende optische kwaliteiten. Na het afkoelen, is de coating materiaal volledig in de email geïntegreerd. De efficiëntie van het Guardian TEA-systeem vermindert effectief het aantal nabewerkingsstappen in één proces, waardoor de beglazing sneller aan de klant wordt geleverd, met kortere doorlooptijden.

Het Guardian TEA-systeem kan worden aangebracht met behulp van zeefdruk, roller coating of handmatig. De technologie kan worden gebruikt met Guardian SunGuard® of ClimaGuard® architectonisch met warmtebehandelbare sputter-coating en in combinatie met een aantal wijds gebruikte SGG-kitten. De technologie is ETAG 002 gecertificeerd door het Institut für Fenstertechnik (IFT) in Rosenheim, Duitsland, en de AbZ van de Duitse DIBT.

Voor meer informatie over het Guardian TEA-systeem, bezoek: www.sunguardglass.com.

Guardian Glass is te vinden in hal 10, stand A28 van de glasstec-beurs (20-23 september 2016) in Düsseldorf, Duitsland. Voor meer informatie kunt u terecht op www.guardianglasstec.com.

Lezersvragen

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglass
linkedin.com/company/guardian-industries
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV

Opmerkingen voor de redactie


Over Guardian Industries Corp.:

Guardian Industries Corp. is een wereldwijd in verschillende domeinen actieve, niet-beursgenoteerde onderneming met hoofdkwartier in Auburn Hills, Michigan. Guardian en haar dochterondernemingen stellen 17 000 mensen te werk en baten faciliteiten uit in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië, met als visie het creëren van meerwaarde voor de klanten en de samenleving via constante innovatie en het gebruik van minder hulpbronnen. Guardian Glass is een internationaal toonaangevend fabrikant van vlakglas, bewerkte glasproducten en oplossingen met een meerwaarde, en dit zowel voor architecturale, residentiële, interieur- en transporttoepassingen als voor technische glastoepassingen. SRG Global is een van 's werelds grootste fabrikanten van geavanceerde, hoogwaardige coatings voor plastics in de automotive sector, de bedrijfsvoertuigensector en de consumentengoederensector, en biedt oplossingen voor een betere oppervlakduurzaamheid, structurele integriteit, functionaliteit, voertuigefficiëntie en designflexibiliteit. Guardian Building Products is een toonaangevende, in de VS gebaseerde verdeler van speciaal voor de bouwsector bestemde producten. Bezoek www.guardian.com.

Over Ferro Corp.:

Ferro Corporation (www.ferro.com) is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie-gebaseerde hoogwaardige materialen, waaronder glas-gebaseerde coatings, pigmenten en kleuren, en polijstmaterialen. Ferro producten worden verkocht in de sectoren bouw, automotive, huishoudelijke toestellen, elektronica, meubels en industriële producten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cleveland, Ohio, Ferro heeft bijna 5 000 medewerkers en is actief in 26 landen in Amerika, Europa, en de MENA en Azië-Pacific regio. Ferro meldde in 2015 een omzet van 1,1 miljard dollar.

Related images

Unieke randemaillering bespaart doorlooptijden voor op-maat-snijden van gecoate architecturale beglazing.
(Foto Guardian Industries Corp., GRDPR109)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from