Guardian

Az egyedülálló perem-zománcozási technológiának köszönhetően csökken a végleges méretre vágott építészeti üvegek átfutási ideje

Bertrange, Luxembourg, 2016. szeptember 22. – A Guardian olyan egyedülálló technológiát fejlesztett ki, amely még jobb minőséget eredményez és csökkenti a peremek zománcozásához szükséges időt a Guardian hőkezelhető katódporlasztásos bevonatos üvegeinél.

A Guardian System T.E.A.-t (True Edge Application - „valós peremfestési alkalmazás”) a Guardian Glass európai ágazata és a világ egyik vezető zománcfesték beszállítója, a Ferro közösen fejlesztették ki. Ez a megbízható technológia nem csupán egyenletesebb felületet és kiváló optikai tulajdonságokat biztosít, hanem időben is hatékonyabb mint a hagyományos módszerek, így a strukturális üvegek gyártásának átfutási ideje csökkenthető.

A Guardian System TEA katódporlasztásos bevonatos üvegen alkalmazva egyenletes felületet és megbízható tapadást biztosít olyan strukturális üvegezések esetén mint a homlokzatok, keret nélküli üveg-sarkok vagy tetők üvegezése (ún. szoknyás megoldással), üveglamellás ablakok, felső és oldalsó függesztett üvegablakok a teljes egészében üvegezett homlokzatokon vagy üvegbordák.

Miért van rá szükség?

Strukturális üvegezés esetén a tömítőanyaggal érintkező üvegfelületen rendszerint el kell távolítani a bevonatot. A keret nélküli, csupa üvegből álló sarkoknál is hasonlóképpen kerámia festéket alkalmaznak, hogy eltakarják a szerkezeti elemeket, például az illesztéseket. Sőt, ma már a multifunkciós bevonatos, méretre vágott üvegek 90%-át zománcozott szélekkel kérik (az egész kerületen). A peremek lezománcozása azonban sok időt vesz igénybe, további lépések szükségesek hozzá és ezért növeli az átfutási időt. Minőségi kérdések is felmerülhetnek, mivel a kezelendő felület gyakran túlságosan széles a hagyományos bevonat-eltávolító berendezések részére, aminek rossz optikai minőség és egyenetlen felület lehet az eredménye.

Hogyan működik?

A Guardian System TEA egy olyan, bevonatot oldó kerámia festék (zománc), amely közvetlenül a katódporlasztásos bevonatra hordható fel és amely a bevonatot a hőkezelés során feloldja. A kiváló minőségű Ferro zománc ezzel egy időben az üveggel is egybeolvad és ezzel kivételesen erős kötést és tökéletesen egyenletes felületet hoz létre, kiváló optikai tulajdonságokkal. A kihűlést követően a bevonat anyaga teljes mértékben beágyazódik a zománcba. A Guardian TEA rendszerének hatékonysága miatt több feldolgozási lépés egyetlen lépésbe vonható össze, lehetővé téve, hogy a feldolgozott üveget gyorsabban és rövidebb átfutási idővel szállítsák le a megrendelőnek.

A Guardian System TEA szitanyomással, hengerrel vagy kézi eljárással is felhordható. A technológiát a Guardian SunGuard® vagy ClimaGuard® katódporlasztásos építőipari hőkezelhető bevonatokon, számos széles körben használt strukturális üveg tömítő anyaggal együtt lehet használni. A technológiát az ETAG 002 szerint a németországi Rosenheimben működő Institut für Fenstertechnik (IFT), valamint a német DIBT által kiadott AbZ is tanúsítja.

Bővebb tájékoztatást a Guardian System TEA-ról az alábbi helyen kaphat: www.sunguardglass.com.

A Düsseldorfban 2016. szeptember 20-23 között megrendezésre kerülő glasstec üvegipari kiállításon a Guardian Glass a 10-es számú csarnok A28-as standján állít ki. Bővebb információk a www.guardianglasstec.com oldalon találhatók.

Reader Enquiries

Guardian Glass Europe
19, Rue du Puits Romain
L-9070 Bertrange
Luxembourg
+352 28 111 000
info.europe@​guardian.com
www.guardian.com
@guardianglasseu
linkedin.com/company/guardian-glass-europe
facebook.com/Guardian.Industries
youtube.com/user/GuardianIndustriesTV

Notes for Editors


A Guardian Industries Corp. vállalatról:

A Guardian Industries Corporation magántulajdonú, diverzifikált, globális társaság, székhelye Auburn Hills, Michigan. Az Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, Közel-Keleten és Ázsiában is megtalálható Guardian és kapcsolt vállalkozásai 17 000 embert foglalkoztatnak. A társaság küldetése, hogy folyamatos innovációk révén, egyre kevesebb erőforrás felhasználásával teremtsen értéket az ügyfelek és az egész társadalom számára. A Guardian Glass nemzetközi téren is vezető helyet foglal el a kereskedelmi és lakóépületekhez, belsőépítészeti alkalmazásokhoz, szállítási és műszaki üvegfelhasználáshoz gyártott síküveg, speciális üveg és feldolgozott üvegtermékek terén. Az SRG Global a világ egyik legnagyobb, műanyagokhoz való modern, speciális bevonatokat előállító cége. A speciális bevonatok a kezelt felületet tartósabbá teszik, javítják a szerkezeti integritást, funkcionalitást, a járművek hatékonyságát, és szélesebb körű design-megoldásokat tesznek lehetővé. A cég termékeit a személy- és tehergépjárművek valamint fogyasztási cikkek gyártásához is használják. A Guardian Building Products a speciális építőanyagok USA székhelyű forgalmazója. Látogasson el a www.guardian.com weblapra.

A Ferro vállalatról:

A Ferro Corporation (www.ferro.com) a fejlett technológia alapú nagy teljesítményű anyagok vezető beszállítója világszerte, ideértve az üveg alapú bevonatokat, pigmenteket, színező anyagokat és fényező anyagokat. A Ferro termékeket az építőiparban, autóiparban, készülékek, elektronikai alkalmazások, háztartási berendezések, valamint ipari termékek készítéséhez használják. Székhelye Cleveland, Ohio. Alkalmazottainak száma megközelíti az ötezret és 26 országban van üzeme Amerikában, Európában, Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában és a Csendes-óceáni régióban. A Ferro 2015-ös eladásai 1,1 milliárd dollárt tettek ki.

Related images

Az egyedülálló perem-zománcozási technológiának köszönhetően csökken a végleges méretre vágott építészeti üvegek átfutási ideje.
(Fényképek Guardian Industries Corp., GRDPR109)

 

 

Editorial enquiries

Sophie Weckx
Guardian Glass Europe

+352 28 111 210
sweckx@​guardian.com

Siria Nielsen
EMG

+31 164 317 036
snielsen@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from